LIFESTYLE     13.11.2016.

Verujem u ljubav za ceo život

Možda naslov deluje kliše i površno, ne tako obećavajuće. I možda ste ga izrecitovale bezbroj puta u mislima, ali nikada zaista poverovale u isti. Znam, jer sam lelujala tim putem.

Mučilo me je uvek da li naći ‘pravu osobu’, predstavlja samo mit. Neka nedostižna misao, tako divna i bliska, a opet tako daleka. U kakvim porodicama odrastate, kakvim ste ljudima okruženi, sve to može uticati na vašu predstavu o životu u dvoje.

Iako pokušavaju da me ukalupe u muško-ženske odnose, gde stvari i ne funkcionišu baš najsjajnije, gde prevare naviru sa svih strana. Nepoštovanje. Laganje. Omalovažavanje. Pa, tek poneka mrvica ljubavi. Čist blef…

Ne dam se! Nisam se prepuštala ‘kalupu’ nikada, a sada tek, NE. Hvatam se kao davljenik za slamku, za svoja verovanja, i ne puštam ih. Verujte, nisam imala na osnovu čega da ih stvorim, bar ne na osnovu nekog odnosa iz bliske sredine. Ali, i ovako slabo romantična, teška sa rečima, prividno nepristupačna, živim za to da volim i budem voljena. Laže ko tvrdi da je ljubav glupava i bespotrebna. Taj ni sam ne veruje u svoje reči.

Ne pronalazim sebe u površnim stvarima na duže staze, nije to moja teritorija. Ne ulazim u veze dok ne ‘otkačim’. Jer, tada znam, to je to. Kada sam zaljubljena i volim, što bi se reklo u jednoj pesmi- Ja kada volim leti perje.

Monogamija nije samo puki pojam, da se o njoj u beskraj diskutuje. Nju treba doživeti.

Žalažem se i za to da se štošta proba, punim plućima živi. Ali, poenta je da te takav život dovede do osobe sa kojom ćeš da ‘klikneš’ i da slaviš tu silu koja je monogamiju stvorila.

Uhvatiš dragog za ruku, poljubiš i pomišliš- Kakve sam ja sreće, što te imam pored sebe. Birajte osobe koje mogu da vam ponude dušu, poštovanje, lojalnost. Ma, ljubav jednom rečju.

Ali, ljubav je i beskonačno davanje sebe, nekome.

 

Izvor fotografije i.ytimg.com/vi/OXkAunyIEaI/maxresdefault.jpg
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ