MODA     13.11.2017.

Verica Rakočević zatvorila XXII „Plantaže Montenegro Fashion Week“

„Plantaže Montenegro Fashion Week “ završen je večeras u Vinskom podrumu ,,Šipčanik”.

Veče je otvorila Sanja Bobar kolekcijom za proljeće/ljeto 2018. Uz taktove čuvene Tine Tarner i njene numere ,,Golden eye“ iz serijala o Džejmsu Bondu izlazile su male i velike Bond djevojke u  svečanim haljinama sa puno ručnog rada. Ručno rađeni cvjetovi, prozirne tkanine, pripijene uz tijelo ili lepršave i mnogo detalja pratili su i haljine iz ove kolekcije, a od boja su preovladavale crvena i plava. Posebni aplauz dobile su tri najmlađe manekenke koje su izlazile jedna za drugom u lepršavim haljinama pastelnih i bijele boje.

 

Tenero Fashion predstavio je kolekcije brendova Giorgio Magnani, Baldinini, Santoni, Antonelli Firenze i Gran Sasso. Radi se o spoju kolekcija namijenjenih urbanoj ženi koja voli kašmir, svilu i kožu, a prikazana su odijela, kaputi, haljine, pantalone, majice, prsluci, torbe i ranci. Crnogorska teniserka Danka Kovinić sa reketom i dvije teniske loptice u ruci, koje je podijelila publici u prvom redu, zatvorila je ovu reviju.

Verica Rakočević Kuzmančević premijerno je predstavila kolekciju za proljeće/ljeto 2018. kojom je zatvorila ovu manifestaciju. Njena kolekcija namijenjena je jakim ženama, ženama sa karakterom, što se vidjelo od prvog do poslednjeg modela. Kreacije su bile spoj starinskog i modernog, a svaka od njih nosila je priču i poruku. Prikazane su bajkovite oslikane haljine sa džepovima i kaputi pastelnih boja, kao i plišane pantalone i majice. Verica Rakočević Kuzmančević suprotstavila je romantiku globalnoj erotizaciji i na kraju je, uz melodiju ,,Show must go on“ kultne grupe Queen ispraćena sa piste uz dug aplauz.

Fotografija: Anes Lekić (Studio Lasso)

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ