LEPOTA&ZDRAVLJE     14.07.2016.

Užina nakon treninga koja će vam pomoći da smršate

Polaznu tačku procesa mršavljenja čine pravilna, izbalansirana ishrana i fizička aktivnost. Blaga do umerena fizička aktivnost u vidu šetnje, vožnje kućnog bicikla i trčanja može pomoći „početnicima“. Važno je da telo nahranite nakon što ga iscrpite treningom, a evo šta da jedete nakon treninga i stimulišete proces mršavljenja:

 

Čokoladno mleko – idealna, ukusna i slatka užina koja će vašem telu vratiti energiju nakon treninga. Odaberite čokoladno mleko bez dodatnog šećera i aditiva i sa kalorijskom vrednošću do 150 kcal. Uz to pojedite tri, četiri badema.

Jabuka i banana – Ovaj snažan duo vratiće telu energiju, ali ga i snabdeti hranljivim materijama, vitaminima i mineralima. Uz to, snažno će hidrirati organizam, pa ćete rešiti problem zadržavanja tečnosti, ali i dehidratacije nakon treninga.

Humus i šargarepa – evo sjajne kombinacije za one smelije i ljubitelje eksperimentisanja sa ukusima. Konzumiranjem ovog dua oporavićete mišiće i ojačati njihovu strukturu.

Grčki tip jogurta – 250 ml ovog proizvoda ima dovoljno malo kalorija da ćete ga prosto obožavati! I pored toga, sadrži jako važne elemente za pravilan rad i funkcionisane mišića, stimuliše rad probavnog sistema i ubrzava metabolizam. Sve to ga čini idealnom namirnicom koju treba da konzumirate nakon treninga.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ