LEPOTA&ZDRAVLJE     13.07.2016.

Uz dve namirnice do kompetne detoksikacije organizma

Detoksikacijom, odnosno programom ishrane i stila života koji podstiču proces detoksikacije, pomažete sistemima organa da se očiste od nagomilanih toksina. Šta sve uzrokuje „otpad“ u organizmu? Pušenje, stres, alkohol, neredovna i nepravilna ishrana, industrijska hrana, zagađem vazduh, voda, nedostatak sna, metabolički procesi u organizmu i sl. Kada su otrovi nataloženi, javljaju s eumor, pospanost, ponekad i nesanica, problemi sa pamćenjem, zdravstvene tegobe u vidu glavobolja, mučnine, problema sa varenjem… U ekstremnim situacijama i smrtonosne bolesti.

Uz samo dve namirnice koje sigurno posedujete u kuhinji možete pomoći telu da vrati prirodni balans i ojačate imunološki sistem, odbrambene mehanizme u organizmu, kao i unapredite celokupno zdravlje.

Najbolje je da namirnice o kojima vam pišemo koristite u sirovom, neprerađenom obliku. Zdravlje nema cenu, pa je bolje da od proverenih domaćih proizvođača kupite potpuno zdravstveno bezbedan proizvod – JABUKOVO SIRĆE i MED.

Jabukovo sirće i med možete konzumirati zajedno, tako što ćete u jednoj čaši vode pomešati supenu kašiku sirćeta i kašiku meda. Proešajte smesu i popijte ujutru na prazan stomak, pola sata pre doručka. Ovaj snažni duo eliminisaće bolove u zglobovima (usled artritisa), kiseline koje su posledica gorušice, poboljšaće digestivno zdravlje, smanjiti nivo lošeg holesterola i visok pritisak i blagovemeno dovesti do gubitka suvišni kilograma. Kombinacija meda i jabukovog sirćeta koristi se i za postizanje mladalačkog sjaja i izgleda kože, eliminisanje lošeg zadaha i smanjenje upalnih procesa u organizmu. Efikasnost ove kombinacije objašnjava se njihovim hemijskim osobinama i interakciji sa telom. Mnogi stručnjaci veruju da postajemo bolesni kada naše telo preterano poveća kiselost (pH ispod 7). Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med, takođe, ima nisku pH, ali podiže baznost tela u momentu konzumiranja. Ove dve supstance su savršen način da se organizam otarasi prekomerne kiselosti usled stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića. Naša tela funkcionišu na najbolji i najzdraviji način kada je pH vrednost tela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

apple-cider-vinegar-bottle

Ukoliko jabukovo sirće konzumirate u čaši vode (bez meda) uspešno ćete se boriti protiv glavobolje i grlobolje. Nanesite jabukovo sirće direktno na kožu, na mesta sa prošireni venama, ožiljcima ili modricama.

Ako vam previše smeta ukus sirćeta (a uveravamo vas da ćete se nakon tri dana navići), ujutru možete konzumirati kašiku meda uz čašu vode. Med razmutite u vodi ili „bućkajte“ u ustima jer će organizam samo u takvim uslovima iskoristiti sve blagodeti meda po zdravlje.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ