LIFESTYLE     13.01.2017.

URADI SAMA: Jednostavan TRIK uz koji će vaš dom MIRISATI fantastično

Miris je uverljiviji od reči i dela, a retko ko ostane ravnodušan na prijatan miris koji oseti u nekoj prostoriji. Mirisi evociraju najlepše uspomene i u velikoj meri utiču na raspoloženje. S druge strane, poznato je da industrijski osveživači vazduha, iako fantastičnih mirisa, negativno utiču na zdravlje i respiratorne organe. Često izazivaju i alergijske reakcije i zato je preporuka ne koristiti ih.

Odlična alternativa sintetičkim osveživačima vazduha i prostorija su prirodne sveće. Ukoliko korišćenje mirisnih sveća nije praktično za vaš dom zbog male dece ili kućnih ljubimaca predlažemo ovaj jednostavan trik.

U posudu od ukrasne sveće ili ukrasnu činiju stavite koru citrusnog voća – limuna, pomorandži ili mandarina. Vašim domom će se širiti prijatan miris, potpuno zdravstveno bezbedan, a tako osvežavajuć i prijatan.

Pored prijatnog mirisa u domu, ovaj način osvežavanja vazduha u prostoriji pozitivno će uticati na vaše zdravlje – konzumiranje citrusnog voća odlično je za jačanje imuniteta u ovim hladnim danima.
Ovom osveživaču možete dodati i par kapi eteričnog ulja lavande. Pored okrepljujućeg mirisa, lavanda je i odličan saveznik za negu kože, o čemu više možete pročitati OVDE.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ