LIFESTYLE     21.07.2016.

Una Dimitrijević zvezda Slavjanskog festivala

Slavjanski bazar je veliki festival koji se održava već 25. godina i na kome su svoje karijere i zapažene uspehe postigle mnoge naše ali i strane pop zvezde poput Željka Joksimovića, Toše Proeskog, Filipa Zmahera, ali i Jelene Tomašević i Ruslane iz Ukrajine. Za decu se takmičenje održava od 2004. god. Konkurencija je ogromna jer učestvuju deca iz 21 zemlje kao što su Rusija, Ukrajina, Nemačka, Italija, Češka, Poljska, Izrael, Malta, itd… Mnoga od te dece su kasnije bili predstavnici svojih zemalja na dečijoj Evroviziji.
 13705134_10210391087918649_132660061_n

Takmičenje izgleda tako što deca pevaju dve kompozicije, domaći i strani hit, dve večeri zaredom, a žiri ih ocenjuje, i na kraju saopštavaju rezultate.
Sve je savršeno organizovano, deca se tretiraju kao zvezde, a neverovatno je sa kojom posvećenošću nastupaju, pri čemu veliki broj zemalja tamo vodi i svoje učitelje pevanja, dakle, ogroman trud se ulaže da bi uspeh bio što veći.
Na završnoj ceremoniji pevaju samo neka deca, uglavnom ona koja su nagrađena i članovi žirija, kao i gosti. Ove godine je kao gost pevao Aleksandar Dima, pobednik Evrovizije iz Norveške. U žiriju je ove godine bila i Jelena Tomašević, iz naše zemlje. Una je pevala na toj ceremoniji i dobila specijalnu nagradu- poziv za festival u Italiji. Pored toga pozvana je da predstavlja svoju zemlju na Malti na festivalu “ Golden voices „, kao i u Izraelu.
Na takmičenju je zabeležila peto mesto.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ