Saveti doktorke Nevene     09.01.2017.

Ultrazvučno čišćenje kože

Masna koža, mitiseri, zapušene i proširene pore, samo su neki od problema koji se mogu javiti najčešće u pubertetu, ali i u kasnijoj životnoj dobi. 
Bezbedna, temeljna i brza alternativa za klasičan tretman čišćenja kože jeste ultrazvučno čišćenje lica (ultrazvučna špatula).
 Ultrazvučnom špatulom možemo vršiti čišćenje i pilingovanje kože, ali i unošenje aktivnih supstanci iz medicinskih kozmetičkih preparata. Kako se izvodi tretman ultrazvučnog čišćenja lica?
 Na početku svakog tretmana bitno je da pripremimo kožu i odradimo up-šminkovanje. Da bismo započeli tretman, oko ruke stavljamo kontaktnu narukvicu koja omogućava kontakt sa kožom klijenta i time aktiviramo aparat. Tretman se izvodi metalnim vrhom aparata oblika špatule, frekvencom do 30Hz, koje ljudsko uho ne może da registruje.
  Utrazvučnom špatulom laganim pokretima, bez ikakvog pritiska prelazimo preko kože. Prilikom svakog prelaženja na špatuli ostaju komedoni (mitiseri). Aparat ultrazvučnim vibracijama izbacuje komedone iz kanala, a ujedno vršimo i uklanjanje izumrlih ćelija i nečistoća sa kože. 
Kada smo završili čišćenje, aplikujemo masku koja umiruje, hidrira kožu i sužava pore. Potom biramo dnevnu kremu i serum prema tipu i stanju  kože.
 Nakon tretmana možete normalno nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.
 Po čemu se ovaj tretman razlikuje od klasičnog čišćenja lica?



⁃
Bezbolan je,
⁃
Vrši se temeljno čišćenje kože,
⁃
Ne postoji mogućnost širenja bakterija,


⁃
Nema stvaranja ožiljaka i pigmentacija,


⁃
Poboljšava se cirkulacija i vrši oksigenizacija uz rejuvenaciju i obnavljanje kože,
⁃
Primenjuje se za redovno čišćenje, ali i kao uvodni tretman u anti-aging tretmanima,
⁃
Može se kombinovati sa mikrodermoabrazijom,
⁃
Preporučuje se osobama sa osetljivom kožom.
Krajnji rezultat je vidljiva čistoća, bolja prokrvljenost kože i zategnutost. Koristeći kombinaciju ultrazvučne špatule i odgovarajućih proizvoda za negu kože postiže se potpuni efekat.
Katarina Tasić, strukovni kozmetičar-estetičar, Laeda center
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ