LEPOTA&ZDRAVLJE     20.06.2016.

Ulje lavande u službi lepote

Priroda je uvek najbolje rešenje kada je o nezi kože lica i tela reč. Iz tog razloga mnogi kozmetički magovi kunu se u svoje potpuno prirodne i zdravstveno bezbedne formule i sve to pečatiraju jako visokim ciframa. Priroda nam na raspolaganje stavlja prave dragulje koje možemo koristiti za negu lica, a danas se upoznajte sa blagodetima po kožu ulja lavande.

Lavanda je sinonim za antistres terapiju. Nešto što opušta telo i um, a baš to isto može uraditi i za vaše lice – i to na najpozitivniji mogući način. Blagodeti lavandinog ulja u opštoj nezi kože pripisuju se njegovim antiseptičkim i antigljivičnim svojstvima, pa se kao takvo može koristiti za tretiranje različitih stanja i poremećaja na koži – akne, bore, psorijaza. Lavandino ulje ubrzava proces zarastanja rana, umanjuje mogućnost stvaranja trajnog ožiljka nakon povrede na koži i odličan je saveznik za negu kože nakon dugotrajnog izlaganja štetnim UV zracima.

106700

Lavandino ulje vam može pomoći da pripremite pravi mini spa ritul za sebe. Par kapi ovog ulja dodajte u posudu sa vrućom vodom u koju ćete potopiti stopala. Opustite se i udite sigurne da će ponavljanje ovog rituala doprineti omekšavanju kože na stopalima i pripremi za otvorene cipele, sandale i visoke letnje temperature.

Leti naša kosa često pati i bude oštećena od morske vode, UV zračenja, hlora iz bazena i sl. Delujte preventivno i tretirajte kosu lavandinim uljem. Pre pranja kose. Utrljajte par kapi lavandinog ulja u teme, ali i na krajeve i dužinom cele kose. Ostavite da kosa lepo upije ulje, a zatim kosu operite na standardan način. Iznenadiće vas mekoća kose, elastičnost dlake i lakoća raščešljavanja.

blanco-lavender-festival

Znamo da je takozvani „beauty sleep“ jako važan za lep izgled i osnovu za sve dalje postupke u nezi kože lica i tela. Zato vam predlažmo da već večeras par komada vate natopite lavandinim uljem, ubacite u jastučnicu i utonete u najlepše snove.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ