JollyMamma     17.03.2017.

U zdravom telu je i naša lepota! Evo i kako!

Mogla bih dva  puta da podvučem navedenu reč u naslovu “zdrav”. Zar to nije poenta svega?

Od početka godine imam ogroman problem sa imunitetom. Obaveze na poslu, privatni problemi, ma sve me stiglo. Nema ni najmanjeg virusa da me nije „zakačio”. A da ne pričam o tome da energije ni za šta imala nisam. Tešila sam se tim da je to problem koji ima većina modernih žena, jer smo ipak žene, majke, kraljice i da ću se kao sve takve izboriti sa tim i pobediti. Kako bez energije? Kako bez volje? Vapila sam za rešenjem!

Petak poslepodne i Tijana me zove da krenem s njom u jedan odličan centar za revitalizaciju, Biointegra, koji je njoj mnogo značio. Znala sam kroz priču da je već išla tamo na par tretmana pre svega zbog oblikovanja tela.

Odmah sam krenula sa napadom da pored mog nikakvog imuniteta, minimalne energije, a preko glave obaveza mi samo treba taj luksuz da idem i sređujem svoje telo. Pomislila sam “ Ženo, da je meni da se najedem onako fino, legnem i spavam, nije mi do tih lickanja i zatezanja.“

Ubedila me rečima da se neću pokajati i da oni nisu standardna priča, da ću se sigurna  oduševiti.

Ova šašava mi sestra, odmah u putu, kreće da se hvalisa kako je sva vedra baš zbog njih i kako nikada nije bila više zadovoljna svojim izgledom, ali što je najbitnije nikad se bolje nije ni osećala.

Ok, zavidela sam joj, jesam. Ja ne pamtim kad sam stigla da uživam i opustim se, a najviše me brinulo što ne mislim na svoje zdravlje.

Čim smo stigle prvo mi privlači pažnju na ulazu logo sa otiskom prsta i moja pomisao „Kakve to veze ima sa oblikovanjem tela?”

U prijatnom ambijentu, pre svega Tijanu svi pozdravljaju kao da je došla svojoj kući. Ona se sama služi nekim šejkom, razgovara, smeje se.

Mene odvode u kancelariju, gde ću ,ni manje ni više ,nego sa doktorom popričati o svemu. Tu sam već shvatila da je ovo mnogo više od oblikovanja tela i svakodnevne ponude „brzog skidanja kilograma”!

Vrlo ljubazna doktorka Radmila me ispituje apsolutno sve o zdravlju, svakodnevnim aktivnostima, nerviranjima itd. Objašnjava mi da su oni kao Centar  tu da povrate vitalnost mog organizma a onda da se pozabave eventualnim viškovima kilograma , celulitom , tonusom mišica , zategnutošću kože…, tela  i estetikom lica. Da je njima najvažnije da povratim osećaj da “mogu sve “, da me zaobilaze virusi i da se biološko regenerativnim preparatima “oblikujem” “zategnem” I dobijem izgled kada vas pitaju “ da se ti nisi malo zaljubiška”?! Istovremeno me doktorka obaveštava da će moj progoram revitalizacije tela sa preoblikovanjem sačiniti tek po uvidu koji ostvari wellness fizioterapeut Centra (sada i vi razumete otkud onaj otisak prsta na ulazu kao deo logoa.)

Ok, moram li da pričam da sam se već tad oduševila? Postoji li iko da mu ovo ne treba, da mu zapravo nije nepohodno? Ali, da, razumem svi smo skeptični…I ja sam tada bila, ne i zadugo. Ali eej, pa meni je ovo čitav život trebalo, od vremena studiranja, pa sve više i više.

Kroz razna ispitivanja krvi, merenja, priču, napravljen je čitav program samo za mene. Program  koji integrise proizvode i preparate koji nose sve aktivne supstance  koje smo izgubili ili  smo ih se  odrekli  zbog naših  obaveza, našom nesmotrenošću, svakodnevnim raspravkama, nerviranjima. Svega čega smo se lišili, a život nam je podario.

Ono što mi se posebno svidelo ,od momenta kada sam kročila u Biointegru ,je osećaj topline i jednostavnosti. Zar svi ne žudimo za tom jednostavnošću? Zar nam svima nije preko glave svega komplikovanog?

Minimalne boje, nasmejana lica koja vas dočekuju kao da već, s vrata znaju šta vam treba!Daju vam dozu eliksira dobrodošlicom i osećajem da je vreme i prostor Centra samo Vas. Ma ljudi, beg od realnosti. Bajka!

Moj program je obuhvatao detoksikaciju, zdravu ishranu, manuelne  wellness tehnike  , negu kože, vežbe koje mi je fizioterapeut odredio i pokazao, kao i razne zdrave i apsolutno prirodne i veganske suplemente koji će mi ojačati imunitet. Borila sam se za svoje zdravlje, svoju sreću i mir. Da bismo bili  lepi I srećni  moramo biti zdravi sto podrazumeva  balans tela, uma i duha. Treba raditi na svemu tome.

Po izradi mog programa revitalizacije sa preoblikovanjem tela, ljubazna  terapeutkinja  objasnila  mi  je čega treba da se pridžavam između dva tretmana dok se sprovodi program.

Ovo sam iskreno i od srca želela da podelim sa vama, jer tokom svog profesionalnog bavljenja modelingom, raznih putovanja, sada i posla, susretala sam se sa raznim estetskim centrima, spa centrima, ali ono što mi je nedostajalo je da se neko pozabavi  mnome kao Jovanom koja je mesecima i mesecima putovala na različite kontinente i menjala klime zbog kojih je kasnije imala ozbiljnje probleme s padom imuniteta, radila od jutra do sutra za svoju diplomu, za ostvarenje svojih snova, brinula se o svojoj porodici svaki dan iznova i iznova, Jovani koja nije mogla poslednjih dve godine da vodi računa o ishrani i misli o zdravlju … a kojoj je imperative da bude lepa , nasmejana i negovana …. Potreba da se negde sklonite  od dnevnog ludila , da vas neko sačeka sa ozbiljnim stručnim  integrisanim znanjima i toplim ljudskim pitanjem “Kako si? “ ili vas pusti da ćutite a oni  delaju jer “znaju “ ko je Jovana  i šta treba Jovani  baš tog dana (koja muzika , koji čaj , koja manuelna tehnika , koji miris ….)

Dok sam čekala svoj prvi tretman i degustirala čaj, ušuškana u fotelju već sam osetila olakšanje. Ovo mi je nedostajalo.

Kako su izgledali tretmani? Da li su ipak bili dovoljni za mene i isčupali me iz kandža radne svakodnevnice? Kako je izgledao susret sa Anom, devojkom koju sam slučajno srela u centru, a već dugo je na svom programu? Koliko svima ovo može da znači? Obavezno odgovore na sva ova pitanja pratite u sledećim postovima, a za sva dodatna pitanja pišite na info@jollymagazine.com

 

Foto: Sanja Stefanović
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ