LEPOTA&ZDRAVLJE     21.11.2017.

U Podgorici otvoren „Cacao Beauty center“

Franšizni sistem „Cacao Beauty center“ otvoren je sinoć u Podgorici, u ulici Peka Dapčevića 66, na Starom Aerodromu. Ovom prilikom povod okupljanja predstavnika medija, blogera, saradnika i svih zainteresovanih budućih klijenata je upoznavanje sa Cacao konceptom i proslava početka rada centra uz svečani koktel. Ovaj centar predstavlja prvu franšiznu poslovnicu ovog salona ljepote u Crnoj Gori, a drugau u regionu (poslije Zagreba).

„Naš posao je naša strast: uvijek smo spremni da mu poklonimo posebnu pažnju, učimo, napredujemo, a sve u cilju zadovoljstva naših klijenata. Još od otvaranja Cacao studija u Kragujevcu, 1. oktobra 2012. godine usvojili smo standarde beskompromisnog kvaliteta i pokazali klijentima da u Cacao studiju, pored profesionalne njege i održavanja ljepote, mogu pronaći i kutak za opuštanje i odmor od svakodnevnih obaveza i stresa. Prateći trendove u industriji ljepote, danas klijentima možemo da ponudimo širok spektar usluga: manikir, pedikir, depilaciju, japansku metodu iscrtavanja obrva, trajnu šminku usana i kapaka, profesionalno šminkanje, masaže, svilene trepavice, ekskluzivne tretmane lica, usluge iz oblasti estetske medicine, uklanjanje tetovaža Skinial metodom. Vodeći računa o zdravim stilovima života, posebno smo ponosni što u portfolio uključujemo i uslugu kvantno-magnetne analize tijela. Mi čvrsto vjerujemo da su sve žene prelijepe. Individualni pristup svakom klijentu, profesionalnost u radu, visoki standardi kvaliteta pri pružanju usluga, ugodan ambijent, renomirani proizvodi korišćeni u radu – u našoj oazi ljepote osjetićete se jedinstveno, povratiti energiju i otkloniti posledice stresa. Želimo da steknemo i sačuvamo vaše povjerenje i da nam se svaki put vratite ljepši i srećniji“, kažu u Cacao Beauty centru.

Studio „Cacao“ osnovan je 2012. godine u Kragujevcu. Osnivači, bračni par Marija i Nemanja Čalija, učinili su da se studio gradi na sinergiji „dva umijeća“: Marijinog umijeća i profesionalizma u pružanju usluga vezanih za ljepotu i Nemanjinog poznavanja marketinga i organizacije poslovanja. Cacao je, tako, od samog početka ustrojen kao poslovni koncept, sa jasnom namjerom da bude mnogo više od „zanatskog“ salona u kome se pružaju usluge, odnosno sa namjerom da postane zaokružen poslovni sistem. Počeli su sa nekoliko usluga i dvoje zaposlenih. Stalno usavršavanje na domaćim i internacionalnim edukativnim seminarima iz oblasti manikira, pedikira, njege tela, a posebno u oblasti trajne šminke i njege obrva (permanent make-up i mikroblejding), brzo su Cacao uzdigli do najpoznatijeg studija za njegu lepote u Kragujevcu. Proširen je broj usluga, ali i broj zaposlenih, a Marijina vještina i besprekorni radovi proširili su prepoznatljivost studija Cacao i van Kragujevca. Sve je to vodilo novoj fazi razvoja – osnivanju „Cacao Microblading akademije“, za koju se slobodno može reći da je među najboljima u Srbiji. Spektar obuka, kao i broj predavača i saradnika, značajno je proširen, i danas akademija pruža usluge edukacije i obuke za, praktično, sve usluge njege i ljepote.

Oktobra 2016. godine, kao nastavak razvoja, u Kragujevcu se otvara i prva „Cacao drogerija“: prodavnica koja prati potrebe studija i nudi kompletan asortiman za njegu ljepote profesionalnim korisnicima, klijentima studija i, naravno, svim kupcima koji „drže do sebe“. Cacao drogerija danas nudi asortiman od preko pet hiljada artikala, sa kompletnom paletom proizvoda neophodnih za rad studija. Time je stvorena pretpostavka za stabilno, povoljno, jednostavno i kvalitetno snabdijevanje studija neophodnim asortimanom. Paralelno sa tim, Cacao je uložio sredstva u razvoj softverske aplikacije za podršku u svakodnevnom radu studija. Ova aplikacija čini poslovanje studija jednostavnijim i efikasnijim, i što je najvažnije: uređenim. Aplikacija omogućava ne samo jednostavniji rad (zakazivanje, obračun, praćenje učinka), već predstavlja poslovni alat koji korisnicima omogućava da aktivno prate poslovni učinak.

Sa željom da se Cacao, sada kao zaokružen koncept, ponudi tržištu, u poslednjem kvartalu 2016. godine započet je rad na franšizi Cacao. Ono što danas nude je kompletan i zaokružen sistem, idealan za efikasan rad: čine ga edukacija, opremanje, snabdijevanje, organizacija i marketing. Franšiza Cacao pogodna je za one koji prvi put pokreću posao, ali i za one koji već vode kozmetički salon, ali žele da poslovanje podignu na viši nivo.

U Cacao Beauty centru u ponudi imaju svjetske brendove, čije proizvode i koriste prilikom pružanja svojih usluga: Cuccio za manikir i pedikir, Lycon vosak za depilaciju, CLD svilene trepavice, Diego Dalla Palma kozmetiku za njegu lica i tijela. Ovoznači da će klijent  svaki put imati isti kvalitet usluga. Od usluga, u ponudu su uvršteni microblading (po kojem je Cacao prepoznatljiv), trajna šminka, manikir, pedikir, depilacija, masaže, tretmani lica, maderoterapija i druge.

Nataša Marinković iz podgoričkog „Cacao“ centra je istakla da je srećna što je dio „Cacao“ tima i rekla da je ovo samo početak, a da će, vjerovatno, ubrzo u Crnoj Gori startovati i akademija. Dodala je da je očekuje dosta posla da isprati kvalitet usluge, po kojoj je Cacao poznat i sačuva povjerenje klijenata, i već za proljeće najavila novitete od strane Cacao tima u Podgorici.

Fotografija: Boris Šekularac (za MNE magazin)

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ