LEPOTA&ZDRAVLJE     28.04.2017.

Tri saveta da svakog jutra izgledate odmorno i sveže

Mnoge od nas ne žele da se sretnu sa samom sobom u ogledalu ujutru kada se probude. Obično svi izgledamo podadulo, natečeno, ili sa podočnjacima koje „skupljamo“ po podu. Zato bi svaka žena trebala da zna nekoliko trikova koji će joj pomoći da njen jutarnji izgled odiše svežinom, čak i ako je san potrajao minimalno sati.

  • Hladna voda je najbolji lek za razbijanje pospanosti. Umivanje hladnom vodom za razbuđivanje, ne samo što će nas učiniti budnijim i „protresti“ nas, već će nam podstaći cirkulaciju i zategnuti kožu lica. Sapun nije toliko preporučljiv, jer poznato je da njegovo dejstvo isušuje kožu. Takođe, ako planirate izlazak napolje, umivajte se bar 20 minuta pre izlaska, jer vetar takođe isušuje kožu pa može doći do perutanja lica. Umesto hladne vode, mogu da se koriste i kockice leda, kojim ćete izmasirati lice, narčito predeo oko očiju. Osim što ima pozitivno dejstvo, ovaj tretman gotovo svakom prija.
  • Dosadni podočnjaci mogu se ukloniti sodom bikarbonom. Soda bikarbona poznata je po svojoj učinkovitosti i širokoj primeni. Pomešajte je sa toplom vodom, i tuferima nanosite na predeo oko očiju. Posle nekoliko ponavljanja možete isprati vodom.
    Hladne kesice od čaja na kapcima takođe smanjuju otok. Osim toga, mogu se koristiti i kapi za oči da bi se smanjilo crvenilo. Mnogi poznati dermatolozi preporučuju kapi za oči za celokupni izgled lica. Smanjenjem crvenila očiju i oko očiju vaše lice će izgledati mnogo svežije i blistavije.
  • Naravno, najbitnije je da pazite na svoju kožu ne samo nakon buđenja i tokom dana, već pre spavanja! Ritual pre spavanja je najbitniji za kožu i negu lica. Tokom sna, dešavaju se raznorazni procesi u našim organima i ćelijama. Zato je važno da pre sna dobro očistimo svoju kožu i nanesemo adekvatnu negu kojom ćemo je nahraniti ili umiriti. Svetski poznati dermatolozi preporučuju da to budu kreme koje sadrže retinol, glikolnu kiselinu, crvene morske alge i ostale sastojke koje pospešuju proizvodnju kolagena. I naravno, ukoliko možete izbegavajte sve loše navike koje utiču na izgled i zdravlje vaše kože; kao što je pušenje, brza hrana, nedovoljno sna itd., i vaša koža će vam sigurno biti zahvalna.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ