LEPOTA&ZDRAVLJE     07.03.2017.

Tri odlična saveta naših vlogerki

Na vlogovima srpskih dama, možemo pronaći savete vezane za većinu naših svakodnevnih aktivnosti, koje nam one daju iz prve ruke. To su na primer saveti u vezi održavanja lične higijene, ishrane, oblačenja, sminkanja, učenja, treniranja i sl. Na prvi pogled, sve to izgleda vrlo poznato, ali da je to  nama ipak potrebno, koliko god to prosto zvučalo,  govore pregledi njihovih vlogova. Svi znamo neku masku za negu lica ili kose, ali možda ne znamo valjano da je nanesemo ili nismo stučne da procenimo koja bi baš nama odgovarala. Ove devojke su tu, jer je njihov zadatak da nam na najbolji mogući način, svojim primerom, pokažu kako nešto funkcioniše, iznesu misljenje o nekom proizvodu ili da nas iskreno posavetuju o svakoj ženskoj temi.

Mi smo izdvojili tri dobra saveta na koja bi trebalo da svaka žena obrati pažnju.

 

  1. Nega zuba

Znamo da nema ništa gore od bola zuba. Kvarom jednog zuba, zbog nepravilne nege, možemo izazvati lanac novih kvarova. Ali to nije sve. Kvarljivost zuba za sobom povlači i oboljenja koja su vezana za druge organe. Zato je jako bitno održavati zube što čistijim. Detaljno i redovno pranje, pravilna upotreba konca i ispiranje usne duplje su ključni za zdravlje zuba. Pored toga, važno je i ono što unosimo u sebe, jer sva hrana treba prvo doći u kontakt sa organom za žvakanje. Stoga je važna zdrava ishrana bazirana na priordnim namirnicama. Ono što ne smemo zaboraviti je da na svakih par meseci odemo kod stomatologa na redovnu kontrolu, jer i to spada u higijenu, odnosno najvažniji segment zdravlja.

Vlogerka Dunja Jovanić nam je pokazala kako ona to radi i verujemo da je ona pravi primer jer joj svi zavidimo na prelepim zubima. Uverite se sami i brzo ispravite sve ono u čemu grešite.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=tFUd8FVuQbE

 

  1. Organizacija učenja

 Tamara Kalinić, magistar farmacije, svetska a naša vlogerka, jedna je od najboljih u tom poslu. Pre nekoliko godina, dala nam je savet kako da učimo i zaista naučimo nešto, odnosno da to sedenje satima za stolom, čitajući neku knjigu, bude korisno. Koliko je važno organizovati vreme, prostor, pribor, knjige, pa čak i glavu, govori sa stanovišta uspešne studentkinje i poslovne žene. Uz dobar raspored obaveza, sve se može postići, ali i zaobići nepotreban pritisak. Kada se svi pogube i ne znaju šta će pre da urade, vi ste već u završnoj fazi obnavljanja gradiva ukoliko prihvatite Tamarina pravila učenja. Uštedite vreme, nervozu i sačuvajte zdravlje  tokom ispitnog roka.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=PQvGtEmnaW4

 

  1. Uklanjanje farbe sa kose

Bilo da vam je dosadila trenutna boja i želite da napravite drastičnu promenu, ili jednostavno ne želite više da imate farbanu kosu, uklanjanje je proces koji je vrlo agresivan prema vašoj vlasi. Oduzima vreme, novac i šteti. Tražili smo nešto isplativije. Vlogerka poznata po eksperimentisanju sa bojama, drečavim i pastelnim, otkrila nam je tajnu. Vitamin C i šampon, redovnom upotrebom, skidaju u potpunosti farbu sa vaše kose. Ukoliko nemate blajhanu kosu, ispiranjem ćete doći do prirodne boje. A ako ste nekada stavljali blanš, ispiranjem ćete doći do te boje, jer ste blajhanjem izgubili svoj pigment. Detaljnije objašnjenje pogledajte na Vininom snimku.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=boop-LmSUsA

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ