LEPOTA&ZDRAVLJE     17.01.2017.

Tri najefikasnija prirodna leka za borbu protiv nesanice

Nesanica spada u najčešće probleme današnjeg čoveka, zahvata apsolutno sve generacije. Loše se odražava na koncentraciju, na obavljanje svakodnevnih aktivnosti, pa i na raspoloženje. Jednostavno, negativno utiče na naš organizam i zdravlje. Može trajati dve večeri, dva meseca, pa čak i godinu dana.

Na svu sreću, postoje prirodni lekovi, koji vam mogu pomoći da prebrodite ovaj problem i vratite miran san, kakav je nekada bio. Da bez muke sklopite oči, i odmorite se.

  • Jabuka. Poznata jos od davnina u našoj tradiciji kao namirnica koja pomaže pri problemima sa nesanicom. Dovoljno je pojesti jednu jabuku pred spavanje, opustite se i pustite da odradi svoje.
  • Čaj od matičnjaka. Izuzetno zdrava biljka. Čaj od njega pravite kao i ostale čajeve. Dve kašičice matičnjaka dodajte u proključalu vodu, a mešavina treba da odstoji deset minuta pre konzumiranja. Jedna šolja matičnjaka – osetićete se opušteno i miran san će stupiti na snagu.
  • Lavanda. Često se njen miris koristio za opuštanje i relaksaciju, a danas se koristi za pravljenje čaja. Blagotvorno deluje na opuštanje mišića, isto tako je idealna i da se savlada nesanica. Dve kašičice cveta lavande prelijte prokuvanom vodom, deset minuta neka odstoji, zatim procedite. Čaj je spreman. Poželjno je da ga konzumirate dva puta dnevno, jednom obavezno pred spavanje. Možete ga zasladiti medom.

Nemojte se više brinuti da će vam nesanica remetiti svakodnevni tempo! Isprobajte ova tri prirodna načina za borbu protiv nesanice i ponovo uživajte u blagodetima kvalitetnog sna.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ