LEPOTA&ZDRAVLJE     20.02.2017.

Trajna šminka – Sve što niste znali o njoj

Poslednjih godina trend trajnog šminkanja sve više uzima maha i kod nas.Ušteda vremena, kada je šminkanje u pitanju, vrlo je značajna stvar ženama danas. Kada govorimo o ovom trendu, uglavnom mislimo na trajno isrctavanje obrva, očiju i usana. Ali, šta je zapravo iscrtavanje trajne šminke, kome je namenjeno i postoje li posledice? Odgovore pročitajte u današnjem tekstu.

Trajno isrctavanje šminke jeste proces, odnosno vrsta tetovaže, kojim se boje nanose na kožu uz pomoć aparata koji sadrže iglice kojima se ta boja  iliti, mikropigment, ubacuje u epiderm kože. Kako je već rečeno, kada kažemo trajna šminka, podrazumevamo isrcrtavanje usana, očiju i obrva. Danas gotovo svi kozmetički saloni pružaju usluge permanentnog šminkanja. Međutim, s obzirom na to da je sam tretman neka vrsta tetovaže, mnogi tatu studiji pružaju iste usluge.

Boje koje se koriste prilikom rada su uglavnom prirodne, na bazi biljnih pigmenata, dok se kod tetovaža koriste boje organskih ili neorganskih pigmenata. Trajanje šminke je od 3 do 5 godina, a korekcija se nakon prvog tretmana obavi za 3 nedelje i to je vreme koje pokaže prave rezultate prvog rada.

Svakako, ono što je vrlo bitno i na šta treba obratiti pažnju ukoliko se odlučite za ovaj tretman jesu higijenski uslovi ali i rezultati rada. Zbog toga je najvažnije pogledati fotografije žena koje su već uradile trajnu šminku.Takođe, veoma je važno voditi računa i o higijenskim uslovima salona, kao i tome da, osim sterilisane igle, stručnjak ima i higijenske rukavice i masku na licu.

 

Naravno, niko vam ne može garantovati uspeh i rezultate kakve vi zamislite. Nikada ne možete znati da li će vaša koža primiti boju u dovoljnoj meri niti kako će reagovati. Apsolutno je normalno da koža odreaguje jer se može dogoditi alergijska reakcija na boje i slično. Isto tako, morate znati da je skidanje trajne šminke moguće jedino hirurškim laserom što uopšte nije lak posao, a takođe mogu ostati ožiljci.

 

Sve u svemu, pre nego što se odlučite za tretman, sve treba uzeti u obzir i razmisliti da li je ovo pravo rešenje za vas!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ