LIFESTYLE     06.01.2017.

Top 5 gradova u Italiji koje morate posetiti

  • Cinque Terre

Cinque Terre je kombinacija mnogo šarenih primorskih sela, a nalazi se na ivici obale Itaijanske Rivijere. Ovo neverovatno mesto je uvršteno na UNESCO-vu listu Svetske kulturne baštine od 1997. Dok ste u Cinque Terre možete uživati u prekrasnom pogledu na more i savršenom pogledu na živopisne kuće koje su izgradjene pravo na litici. Ovo mesto izgleda kao grad iz bajke.

  • Positano

Positano više liči na selo nego na grad. Ovo malo šarmantno selo se nalazi na obali Amalfi u južnom delu Italije. Mesto je poznato kao letnja destinacija za odmor koja je favorit za mnoge turiste širom sveta. Lepa šarena arhitektura u steni čini ovo selo tako posebnim i zanimljivim i zbog toga je ovo malo mesto jedno od najboljih mesta za odmor u Italiji.

  • Portofino

Selo Portofino je ribarsko selo na obali Italijanske Rivijere. Iako ima nešto više od 530 stanovnika, vekovima je omiljeno odredište elite. Pastelne boje arhitektura čine ovo malo selo tako posebnim i drugačijim u odnosu na svako drugo ribarsko selo širom celog sveta. Na vrhu ovog sela nalazi se tvrdjava iz 16og veka “Castello Brown” sa koje se vidi Ligurijsko more.  Za turiste ima toliko dobrih restorana za ručanje koji nude spektakularan pogled preko prelepog Ligurijskog mora. Možete uživati boraveći u ovom malom šarmantnom gradu sa prosečnim cenama 180 dolara po noći.

  • Venecija

Jedan od najšarmantnijih gradova u celoj zemlji je naravno prelepa i romantična Venecija. Ovaj veličanstven grad je svetski poznat po malim prepoznatljivim brodovima – gondolama.  Ovo mesto je omiljena destinacija za parove ali i idealan izbor za medeni mesec. Uživajte u predivnom zalasku sunca dok ispijate omiljenu italijansku kafu.

  • Rim

Prelepi Rim je glavni grad Italije, poznat je širom sveta zbog svoje bogate istorije i znamenitosti. Ovaj veliki kosmopolitski grad koji ima uticajnu umetnost od pre 3000 godina je svetski poznat grad, tako da privlači milione turista svake godine.  U Rimu biste trebali posetiti Koloseum, Panteon, Fontanu Trevi gde ćete zamisliti želju, Rimski forum, Rimske katakombe, Circus Maximus i mnoge druge atrakcije. Ukoliko posetite Rim sigurno ćete imati velelepne uspomene.

 

Izvor fotografija discoveryouritaly.com, hdwallpaperswide.info, magic4walls.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ