LIFESTYLE     04.08.2016.

Tiha voda breg roni – Značaj introvertnih osoba

Pokušajte da zamisite neki od standardnih oglasa za posao. Za bilo koju poziciju,u nekoj od kompanija po vašem izboru. Zamislite kako čitate opis radnog mesta i dužnosti koje se od zaposlenog očekuju. Dolazite do dela u kome se navode poželjne karakteristike idealnog kandidata. Potrebna im je osoba koju odlikuje introvertnost, introspekcija, okrenutost sebi. Osoba koja voli da provodi vreme u razmišljanju, izdvojena od drugih ljudi. Da,više zvuči kao odlomak iz žanra fantastike nego kao deo realnog oglasa za određenu radnu poziciju. Verovatno bi vam bilo mnogo lakše da zamislite kako u ovom imaginarnom konkursu traže osobu koju odlikuju izrazita ekstrovertnost, otvorenost, komunikativnost. Tu nema ničeg neobičnog, ove karakterne osobine se već podrazumevaju.

 

Zašto nam je toliko teško da zamislimo kako neka uspešna kompanija može da ceni i vrednuje introvertnost? Da li to znači da bi trećinu svetske populacije trebalo odbaciti i okarakterisati kao osobe bez kvalliteta neophodnih za postizanje uspeha u poslovnom svetu?

 

Realnost je takva da nismo svi isti, i ne treba da budemo. Kao što ekstrovertne osobe doprinose timu na svoj način, tako i oni introvertni imaju svoje obrasce ponašanja kojima mogu doprineti postizanju ogromnog uspeha. Okrenuti sebi, često imaju potrebu da se izdvoje i da provedu vreme u razmišljanju. A upravo se iz tog njihovog razmišljanja u velikom broju slučajeva rađaju sjajne kreativne ideje koje su neophodne svakoj firmi. S obzirom na to da ne provode puno vremena pričajući, imaju razvijeniju sposobnost slušanja svojih sagovornika i često bolje razumeju način na koji stvari oko njih funkcionišu. Pažljivo slušajući, prikupljaju informacije sa različitih strana, zbog čega i sami predstavljaju odličan izvor informacija i donose promišljenije odluke. Takođe, imaju razvijenije analitičko prosuđivanje, kritički način razmišljanja i više pažnje posvećuju detaljima.

Vector extraversion-introversion infographics in flat style - man and woman with different personality types

Ipak, koliko god introvertne osobe imale svojih vrednosti, one veoma lako mogu ostati neprimećene, samo zbog neadekvatnog pristupa. Zato je neophodno da njihovi nadređeni znaju kako da im priđu, da sa njima komuniciraju i da razviju njihove potencijale. Ako u tome uspeju, mogu otvoriti nepresušni izvor ideja koje njihove introvertne kolege i koleginice možda zadržavaju za sebe samo zato što nisu bili u prilici da rade u uslovima koji im odgovaraju. Potrebno je pronaći neke drugačije vidove pružanja povratne informacije o njihovom radu, davanja pohvala i ukazivanja na nedostatke. Dozvoliti im da iskažu svoj stav u pisanom vidu ako im taj način komunikacije više odgovara. Pružiti im prostora da provedu određeno vreme sami ili im omogućiti vreme za pripremu pre usmenog izlaganja ukoliko je to potrebno. Jednostavno dozvoliti da budu ono što jesu i da rade u uslovima koji njima odgovaraju, a oni će to umeti da vrate na njima svojstven način.

 

Ako spadate među onaj deo populacije koji karakteriše izrazita introvertnost, prihvatite ovu svoju osobinu, negujte je i iskoristite na najbolji mogući način. Postanite svesni na koji način oplemenjuje vaš privatan život i pomaže vam na poslovnom planu.

Sa druge strane, ako ste u poziciji da birate svoje saradnike i članove tima, težite tome da uspostavite balans između ektrovertnosti i introvertnosti. Oba tipa ličnosti donose sa sobom svoje specifične vrednosti i daju svoj doprinos. Ipak, kada se udruže, i njihovi kvaliteti postaju dvostruko veći. A njihovim zajedničkim radom udvostručuje se i postignut uspeh.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ