LIFESTYLE     18.09.2016.

Ti uvek ideš ispred mene, jer si ti muškarac. Ili ne?

Veliki sam feminista, volim da se borim za ženska prava i nikada nisam bila pristalica omalovažavanja i nipodaštavanja žena. Jer koliko god pričali da smo mi, žene, nežniji pol, što se nekih stvari tiče ne bih se baš složila. Nosimo životne obaveze na daleko većoj površini naših leđa od samih muškaraca. Operi, skuvaj, ispeglaj, vaspitaj, zaradi, gradi, čuvaj, voli, odgaji, a kako gajiš decu, tako gajiš i muškarca pored sebe.

Zato pravi muškarac uvek mora biti tu. Vremena su se promenila, naširoko i naveliko, ali koliko god odlazili dalje sa vremenom, modernizovali sve, trudile se da budemo u korak sa muškarcima, uvek je muškarac taj koji ide ispred u smislu apsolutne pomoći svojoj drugoj, lepšoj i nežnijoj polovini. Divim se takvim muškarcima. I nisu izumrli, postoje. Ne žive pod tipičnim stereotipima, ne guše ženinu ličnost bacajući joj samo kecelju na glavu, i stavljajući joj traku na usta,jer ja sam muškarac i biće kako ja kažem. Postoje ti muškarci kojima je uvek najbitnija sreća svoje devojke, žene.

large-22

Živimo u vremenu kada se žene bore za što veće obrazovanje, za svoju samostalnost, bore se da izgrade svoju ličnost u punom sjaju i kompletu, bežeći od nekih davnih običaja. Danas je žena veliki borac, koja može mnogo toga, a uz podršku prave osobe pored sebe, ona može sve.

Oduvek sam mrzela kuvanje, izbegavala sam kuhinju u širokom luku, osim kada treba da jedem, pa sam često govorila da ne znam kako cu ikada to raditi kad ne volim, ali što bi rekle moje drugarice, muškarac mora u ženi da probudi želju za tim. I slažem se. Toliko toga se od nas očekuje, ali nije svaki koji prođe kroz naš život onaj koji zaslužuje da mu savijate sarme i rađate decu. Dođe i onaj koji jeste. Ili ne dođe nikada, šta znam.

Vodite svoje devojke na mesta koja vole, slušajte sta ima se sviđa, obratite pažnju na njenu frizuru, dajte joj savet, obradujte je, jer koliko god želele da budemo samostalne i jake, ta podrška nam je uvek vetar u leđa. I stanite ispred njih, neka vide da ste tu, pa kako god nešto prošlo da imaju na umu da podrška postoji uvek.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ