LIFESTYLE     25.07.2016.

Ti si moje ogledalo, a ja sam sutra!

U prelepoj bašti Hadži Galerije, Mina Hura je sa osmehom dočekivala svoje goste. Ovo je njena prva samostalna izložba: „You are my mirror and I am tomorrow!”. U naručju je držala svoju malu ćerkicu koja je došla da podrži svoju mamu kao najbitniji I definitivno najslađi fan, ja bih rekla.

Tokom večeri sam malo pričala sa Minom. Imala sam bezbroj pitanja, na koja mi je ona sa stpljenjem i užitkom odgovarala.

„Crtanje mi mnogo znači. To je idealan proces pomoću kojeg kanališeš i ostvaruješ svoje misli, ideje i emocije.“

O radovima koje izlaže kaže da su inspirisani šumom, mističnim predelima i melodičnim galaksijama koje nastanjuje njena duša, ali u koje pušta i posmatrače. Njeni radovi dobijaju novi život oblikovani tuđim percepcijama i reakcijama.

Pored radova, koji su fenomenalni, zanimalo me je kako je došla do jedinstvenog naziva same izložbe.

„Naslov je u nadrealističkom duhu, odaje takav utisak, jer volim pred spavanje da razmišljam o onome što bih mogla da nacrtam ili napišem. To je najintenzivniji i najidealniji period kada dolazim do ideja.“

MINA HURA

I pored toga što je Mina ostvarena i kao majka, divne male Viktorije, ona uspeva da uskladi sve svoje obaveze da radi ono što voli, u čemu uživa. „Trudim se da se dobro organizujem, ne bude uvek po planu, ali na neke situacije i događaje ne možeš da utičeš“.

Zanimalo me je da li se dešavalo da joj inspiracija okrene „leđa“.

„Naravno, to je neizbežno. Do te mere da si nemoćan i crtu da povučeš, ali brzo se prevaziđe“.

Mina je pre svega dizajner i ilustrator. Dizajner je za brend „Wacky Sheep“ i ujedno radi na RTS-u na poziciji art dizajnera. Takođe, deo svog iskustva stekla je radeći u agencijama Superdot i McCann Beograd.

Za sebe kaže da stvara, razvija, analizira i kreće se između dizajna i umetnosti. Ostvarila je svoj vizuelni identitet koji je prepoznatljiv i jedinstven putem ilustracije, grafičkog dizajna u vidu digitalnog i tradicionalnog medija. Koristi svaki momenat za kreativnost, saradnju, istarživanja i uživa u fotografiji i animaciji.

slika 1

Gledajući ovako divne radove, njen osmeh, ponos članova porodice, shvatila sam da je svaki uspeh vredan samo onda kada ne odustaneš od svojih snova i kada istraješ u tome.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ