LIFESTYLE     01.02.2016.

Talentovane žene koje su nominovane za osvajanje Oskara 2016

talented-women-nominated-for-oscar-2016

Svaka dama, pa i muškarac treba da obrate pažnju na ovaj tekst i to ne bez ikakvog razloga, već zbog kandidatkinja za osvajanje Oskara.

Jedno je zajedničko svakoj dodeli Oskara-predstava koja je sastavljena od talentovane grupe ljudi. Ali ovaj put, obratite pažnju na ove glumice koje zaslužuju da osvoje Oskara 2016.

  • Dženifer Lorens za film JOY

Dženifer je nominovana za najbolju glumicu u filmu JOY. Ovo je još jedna nominacija nakon osvojenog Oskara 2012. u glavnoj ulozi za film ‘Silver Linings Playbook’. Zanimljivo je da, ona je drugi najmlađi dobitnik za najbolju glumicu. JOY je film zasnovan na životu samoprozvanog milionera Joy Mangana. Podrazumeva se da je ovaj film inspirativan jer prikazuje Dženifer koja gradi imperije na odlučnosti. Pokazuje da su žene jači pol kada je borba za život u pitanju.

Naravno svaka žena treba da odgleda ovaj film, ako ni zbog čega, zbog moralne snage koju daje.

joy

  • Bri Larson za film SOBA

Ova je priča zasnovana na poznatom bestseleru. Larson igra mladu majku koja se suočava sa životom posle tragedije koja je šokirala mnoge. Između ostalog u ovom filmu treba obratiti pažnju na glumicine momente ćutnje i ekspresije u tim momentima. Najbolje u filmu je što nije zasnovan na činjenicama i predvidivosti, već se gledaocima ostavlja na maši.

room-movie

  • Kejt Blanšet u filmu KEROL

Sa 7 nominacija za Oskara i 2 osvojena pod svojim rukama, nema sumnje u ovu izvanrednu glumicu.. Njena impresivna karijera ostavlja bez daha!

Film je zasnovan na romanu Cena soli od Particia Highsmith. Bićete veoma iznenađeni kad saznate temu filma , a to je … da se Kejt, tj Kerol zaljubljuje nakon razvoda u dosta mlađu ŽENU. Kostime u filmu je radio Sandy Powell koji su takođe nominovani za Oskara. Zar je potrebno još razloga da obavezno odgledate ovaj film?

carol-movie

  • Ejmi Vajnhaus za film AMY

Dokumentarni film reditelja Asif Kapadia nominovan je za Oskara u kategoriji najboljih dugometražnih dokumentarnih fimova. Film prati život i smrt poznate pevačice Ejmi. Objavljen u julu 2015., fokusira se na Ejmin život zavisnosti,kako je to uticalo na njenu karijeru i preranu smrt u 27.godini.

amy-movie-e1454070894123


 

Pored navedenih tu su i druge talentovane dame koje su nominovane…

Sandy Powell –za kostime u Pepeljugi (i ista nominacija za film Kerol)

Saoirse Ronan – najbolja glumica za film Brooklyn

Jennifer Jason Leigh – najbolja sporedna glumica za film The Hateful Eight

Lady Gaga –najbolja numera za film Till It Happens To You

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ