LEPOTA&ZDRAVLJE     24.10.2016.

Tajna lepote Elen Pompeo

Glumica Elen Pompeo mnogima je poznata po ulozi Meredit Grej u popularnoj seriji „Grey’s Anatomy“ u kojoj je osvojila srca publike širom sveta. Iako je od snimanja i prikazivanja prve epizode popularne serije prošlo dosta vremena (preko 10 godina), Elen nas je sve vreme učila vrednim beauty lekcijama.
HIDRATACIJA
S obzirom da tumači ulogu lekara, podrazumeva se da Elen i ostatak ekipe nisu pribegavali nanošenju prevelike količine šminke – prva lekcija koju učimo od ove lepotice je da je hidratacija iznutra jako važna. Naime, tokom snimanja svakog od serijala Elen je imala zahtev da joj na setu bude dostupuno dosta negazirane vode.
FRIZURA
Način na koji sređujete kosu može vam pomoći da prekrijete sitne nedostatke na licu. Bujna i mirišljava kosa sa blagim talasima „skreće“ pažnju sa sitnih bora, fleka, suvih delova lica.
NIKAD NIJE KASNO… za pronalaženje IT proizvoda
Elen je u više intervjua istakla da je tek u četrdeset i šestoj godini života pronašla proizvode za negu lica koji joj u potpunosti odgovaraju. Reč je o proizvodima brenda SK-II. Ključ je u tome da slušate potrebe svoje kože i pratite reakciju na razne preparate koje koristite. Elen savetuje da pre kupovine seruma ili kreme obavezno testirate proizvod bar nedelju dana (dve do tri tester kesice biće dovoljne za ovu avanturu).

ellen-pompeo
ALKALNA VODA U SLUŽBI LEPOTE
Elen smatra da je uvek izgledala mlađe (da, slažemo se!) i veruje da joj u tome pomaže jedan simpatičan jutarnji ritual. Naime, umesto standardnog umivanja penom i vodom sa česme, Elen pomeša led sa alkalnom vodom i tako dobijenom smesom prska lice desetak minuta. Lepa glumica je veliki fan alkalne vode i dosta slobodnog vremena posvećuje izučavanju uticaja iste na zdravlje. Ukoliko na primer posečete prst dok seckate salatu, bolno mesto potopite u alkalnu vodu i proces oporavka biće brži. O načinima pripreme alkalne vode imale ste priliku da čitate ovde.

ellen-pompeo-greys-618

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ