LEPOTA&ZDRAVLJE     08.01.2017.

Sve dobrobiti masaže

Često ćemo čuti ljude kako se žale da im treba masaža, kao sinonim za nešto prijatno, lepo, oslobađajuće. Ali usred previše obaveza, prenatrpanog dnevnog rasporeda, to uglavnom ostaje samo želja, ili nešto rezervisano za ‘specijalne prilike’. Svi znamo da je masaža korisna grana alternativne medicine, ali većina ne zna da odgovori zašto, mislimo da pomaže kad bole leđa, ili nam prija dodir. Moramo voditi računa o našem telu, jer koliko mu pažnje posvetimo ono će nam tako i vraćati. A zašto je masaža zapravo izuzetno korisna, i zašto bi bilo poželjno ubaciti je u raspored što češće?

  • Opšti cilj masaže je kompletno opuštanje organizma, uspostavljanje ravnoteže između tela i duše. Telo se oslobađa negativne energije koja se dugo nakupljala u njemu,
  • Smanjuje stres i ublažava depresiju, i skoro u potpunosti otklanja glavobolju. Kada se rešite tih nevolja, život će delovati duplo lakše.
  • Nakon masaže, vrlo lako ćete utonuti u san, i nesanici poželeti zbogom.
  • Poboljšava izgled kože i tena, njenu elastičnot, zateže je. Postoje posebne vrste masaža koje su namenjene upravo zatezanju, naročito kože lica, vrata, pa čak i za grudi što možete raditi sami.
  • Tretmanom masaže se uklanjaju masne naslage iz organizma, pa se lakše podnosi opterećenje u svakom smislu, naročito fizičkom.
  • Sprečava grčeve u mišićima, i na taj način smanjuje šansu da se povredite, koja je povećana kada su mišići preopterećeni i napeti. Ako je došlo do nekih povreda mišića ili kostiju, ona je nezaobilazna u procesu oporavka. A i povećava i poboljšava pokretljivost zglobova.

Ono što je jako važno jeste da je osoba koja masira stručna, i da tačno zna šta radi. Korišćenje eteričnih ulja uz masažu će poboljšati dejstvo, i doprineti potpunom blagostanju organizma. Još ako pustite i muziku, za koju znamo da ima pozitivan uticaj na stanje svesti, učinak će biti kompletan.

 

Ako vas zanima kako muzika utiče, pogledajte na http://jollymagazine.com/kucna-muzikoterapija

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ