LIFESTYLE     15.07.2016.

Svaki je pogrešan dok ne naiđe pravi

Jedna od glavnih ženskih tema uvek je bila kako naći pravog muškarca. Žene su često u stanju da polemišu satima i danima, sa drugaricama, sestrama, majkama, ne bi li našle odgovor na pitanje kako osvojiti čoveka svojih snova. Neretko odgovore traže i među ljubavnim literaturama, filmovima, iskustvima drugih i slično.  Nameću se raznorazne teorije zavere, čita se između redova, kuju se planovi, rade se svakakve stvari koje nekim ženama do tad nisu ni padale na pamet. Spremne su da učine ponekad i najluđe samo da zadrže i onog za kog su ubeđene da nije za njih i pokušaju da ga pretvore u onog kakvog su ga same zamisle.

Pogrešno. Prvo i osnovno pravilo je – nikad nikog nećeš promeniti. Pogotovo kada to silno želiš. Muškarci su zapravo previše jednostavni iako nama ženama to ne deluje tako. Za razliku od njih mi smo prave male rubikove kocke. U svemu tražimo smisao, razlog, poentu i svrhu. I najnebitnijoj stvari često umemo da pridamo ogroman značaj. I upravo zbog toga se dešavaju pogrešni izbori.

Najveća istina je da žene uživaju u onome što čuju. Zbog toga i padamo na loše muškarce, jer su skloni laskanju i tepanju. Kažemo sebi da nećemo padati na reči, da smo jake i ne damo da nas nasamare, ali malo po malo, uvuku nam se pod kožu i dok trepnemo upletemo se u mrežu goru od paukove. Onda počnemo da pravimo gluposti kojih često i same nismo svesne. Počnemo da tragamo za onim dobrim u njima, čaprkamo ispod površine, ali retko šta nađemo. Žrtvujemo sebe u pokušaju da ih promenimo i damo do znanja da su oni upravo ono što nama treba. Onda uslede smetnje na pretplatničkim linijama, neprospavane noći, višak vina, manjak samopouzdanja i ono najgore- traganje za razlozima i opravdanjima što se ponašaju prema nama tako.

sad-girl-11

Druga greška. Nekad jednostavno ne postoji razlog ni opravdanje za to što se prema nama ponašaju kao da smo predmeti za jednokratnu upotrebu. Ako se ne jave duže od tri dana, četvrtog se pojave kao da je sve normalno i u redu, bez objašnjena, sasvim je jasno- ne zanima ga. I tu nema dalje šta tražiti ni čekati.

Tih dana, majka mi je svakodnevno ponavljala rečenicu koju bih navela kao treće i najbitnije pravilo-sreća je kao dete, što je više juriš, ona se otima i beži. Dakle, svakoj ženi koja ovo pročita rekla bih sledeće: Pusti. Daj sebi vremena. Raširi ruke i pleši. Budi žena i ponosna na to što jesi. Ne daj se svakom niktovu koji pomisli da može da te ima. Koliko god misliš da je on taj pravi, dok ti umesto srca trepere živci moraš da znaš da nije.

Jedno jutro ćeš se pronuditi sa ružom u kosi, osmehom na ramenu, u zagrljaju u kom nestaju svi strahovi, mirisom kafe u nozdrvama, s’ pogledom koji je beskrajan poput svemira i rečenicom: “Najlepša si tako uspavana. I moja“.  Onda ćeš shvatiti koliko je svaki prethodni bio pogrešan. Koliko svaki pre njega nije davao smisao tvom postojanju i vrednovao svaku tvoju vrlinu i manu. Shvatićeš da suze ne bole kad postoji neko ko će ih obrisati. Shvatićeš da se sati i dani mere samo jačinom zagrljaja. I tada, dok se spremaš za spavanje, kada te pokrije i kaže ti: “Hladno je, prehladićeš se“, znaćeš.

Znaćeš da si zahvaljujući pogrešnim izborima zapravo i naučila šta znači pravi muškarac.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ