LEPOTA&ZDRAVLJE     24.06.2016.

Stvari koje imate i kući za uklanjanje podočnjaka

Da li izgledate stresno i iscrpljeno zbog kesa koje imate ispod očiju? Koža oko naših očiju je vrlo delikatna i osetljiva i lako može da nabubri iz više razloga, kao što je esktremni fizički stres, promena vremena, nedostatak sna, umor, starenje, itd.

Evo nekih efikasnih i jednostavnih saveta i kućnih lekova koji će vam pomoći oko podočnjaka.

  1. Sirovi krompir

Uzmite malo parče sirovog krompira , isecite ga na dva kružna komada i pokriti svoje zatvorene oči njima. Postavite krompire tako da prekrijete i kese ispod očiju. Nakon par minuta više ih nećete primetiti.

raw-potatoes

  1. Hladno mleko

Natopiti dve vate sa potpuno hladnim mlekom i stavite na zatvorene oči. Neka tako stoje par minuta. To će nahraniti kožu oko očiju , i doprineti da vaša koža izgleda svežije.

  1. Koristite vitamin E ulje

Uzmite malo ledeno hladne vode u posudu i dodati joj vitamin E ulje. Natopiti vatu ovom tečnošću i držati na očima par minuta.

use-codl-milk

  1. Krastavac

Isecite dve kriške krastavca, pre toga ohlađene i pokrijte oči njima. Možete pustiti neku laganu muziku da ugođaj bude još prijatniji.

  1. Hladan čaj

Kada žurite na neku žurku ili sastanak, a želite da na brzinu osvežite kožu oko očiju, onda probajte rashlađene kesice čaja. Možete kesice ostaviti i na par minuta u frižider. Na očima ih držite oko pola sata za najbolji izgled.

use-back-of-a-tea-spoon

  1. Hladna kašika

Možete svoje podočnjake smanjiti korišćenjem pozadine kašike, koja je rashlađena.

use-tea-bags

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ