LEPOTA&ZDRAVLJE     31.08.2016.

Strastveno crvena- Čuvene holivudske crvenokose

Odavno je poznato da je crvena boja strasti , pa ne treba da čudi što žene sa crvenom kosom asociraju na senzualnost, strastvenost  ali takođe i tajanstvnost i misterioznost. Ni Holivud nije imun na ovu boju, te se u moru plavih i smeđih filmskih diva izdvajaju i one zvezde koje privlače poglede zahvaljujući svojoj crvenoj kosi, kako prirodnoj tako i farbanoj. Predstavljamo vam  naš izbor pet omiljenih crvenokosih glumica, od kojih svaka ovu boju kose nosi na svoj poseban, prepoznatljiv način. Pored kose, ono što sve ove dame dele jesu izrazita lepota i šarm, ali i uspešna karijera i glumački talenat.

1.Kristina Hendriks

Kristina Hendriks je poznata po upečatljivoj crvenoj kosi, ali i po svojim zanosnim oblinama. Ova glumica sa kojom smo imali prilike da se upoznamo u seriji „Mad Men“, ima prirodno plavu kosu, ali crvena nijansa joj savršeno pristaje zahvaljujući njenom porcelanskom, svetlom tenu i krupnim, plavim očima. Inspirisana riđom glavnom junakinjom iz knjige za decu „Eni iz zelenih zabata“,poželela je da vidi kako je to imati crvenu boju kose, pa se ofarbala, uz saglasnost svoje majke, već sa 10 godina! U srednjoj školi je mnogo više eksperimentisala, isprobavajući najrazličitije boje kose, od crne do ljubičaste i roze, da bi se ipak zadržala na nekoliko nijansi crvene.

Christina Hendricks

2.Džesika Častejn

Ova prirodno riđa glumica, poznata po ulogama u filmovima „The tree of Life“ „Interstellar“ i „A Most Violent Year“, uvek zdrači elegancijom,  prirodnošću, i pre svega jedinstvenom, gotovo anđeoskom  lepotom. Međutim, ova glumica nije imala jednostavno detinjstvo. Priznala je pre nekoliko godina da su je druga deca u školi maltretirala, govoreći joj da je ružna i da niko sa njom ne želi da se druži. Ipak, nije posustala, Kada je sada pogledamo, možda ne bismo pomislili da je prošla kroz takav težak period, ali moramo joj odati priznanje za to što je uspela da održi svoje samopouzdanje, ne odustane od svojih snova i dospe ovde gde se sad nalazi – među najtraženijim ženama Holivuda.

Jessica Chastain

  1. Džulijen Mur

Džulijen Mur je još jedna prirodno crvena glumica koja se svojim izgledom razlikuje od tipčnih holivudskih lepotica. Ova veoma talentovana glumica je 2015. godine dobila “Oskara” za ulogu žene koja boluje od Alchajmera u filmu „Still Alice“, a svoje glumačko umeće je pokazala i u filmovima poput „Far from Heaven“, „The Hours“ i „The Big Lebowski“. U intervjuima Džulijen ističe da voli svoju boju kose i da oseća neku vrstu povezanosi sa drugim, prirodno crvenim devojkama koje uvek pozdravi u prolazu. S obzirom na to da ima prirodno talasastu kosu koju je često teško kontrolisati, ne ustručava se od korišćenja prese, ali ipak naglašava važnost kvalitetnog šampona, balzama i maski za negu kose.

Julianne Moore

  1. Ejmi Adams

Ova holivudska lepotica je popularnost stekla glumeći u filmovima kao što su „Catch Me if You Can“,   „Doubt“, „American Hustle“ i mnogi drugi. Iako ima prirodno plavu kosu, javnosti je poznata po takozvanoj „strawberry blonde“ nijansi koja njenom  tenu savršeno pristaje. Ofarbala se prvi put 2004. godine zbog uloge u seriji „Dr Vegas“, a u jednom od intervjua izjavila je kako joj se plava boja uopšte nije dopadala i da se crvena nijansa ipak mnogo bolje uklapa uz njenu ličnost.

Amy Adams

  1. Marša Kros

Čuvena po ulozi preterano savršene Bri Van de Kamp u seriji „Očajne domaćice“, Marša Kros je sve samo ne očajna.  Ova glumica privlači pažnju zahvaljući svojoj prirodnoj crvenoj kosi koja je uvek oblikovana u urednu frizuru, ali i blistavom i zategnutom licu koje vešto prikriva njene godine. Njena koža zaista uvek izgleda savršeno, čak i kada je paparaci uslikaju u njenom svakodnevnom izdanju bez trunke šminke, a njena tajna leži u korišnjenju različitih kvalitetnih i skupih preparata za negu lica.

Marcia Cross

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ