MODA     15.03.2017.

Stil Anne Wintour

Jedna od najmoćnijih žena modne industrije, slavna urednica magazine Vogue, Anna Wintour rođena je u Londonu 3. novembra 1949 godine. Njen otac Charles Wintour bio je urednik londonskog lista Evening Standard, i upravo je on bio taj koji ju je usmerio na bavljenje modom. Svoju karijeru u modnom novinarstvu započela je 1970-ih u dva britanska časopisa, zatim preselivši se u New York postala je mlađa modna urednica Harper’s Bazaara. Nakon devet meseci dobila je otkaz. Godine 1986. vraća se u Englesku na čelo britanskog Voguea, a od 1988. godine nalazi se na čelu američkog magazina Vogue, pretvorivši ga u najprestižniji modni časopis namenjen energičnim i samostalnim ženama koje troše novac koji su same zaradile.

Nije tajna da Anna godišnje zarađuje više od 2 miliona dolara, uz budžet od 200 hiljada dolara za kupovinu odeće, i brojne druge povlastice.

Ona je dokaz da ništa nije važnije od upornosti i truda kada je o uspehu reč, što potvrđuje činjenica da je sa 15 godina napustila školu kako bi radila u jednom modnom butiku.

Ono po čemu je poznata urednica prepoznatljiva, osim besprekornog stila, bob frizure i tamnih naočara za sunce je jasan i čvrst stav, te su njene izjave veoma cenjene, i obično se smatraju pravim modnim zapovestima.

I kada je moda u pitanju Anna ima jasna pravila pri odevanju i stilizovanju, pa tako nikada je nećete videti obučenu u crno od glave do pete, elegancija je njeno drugo ime, stoga je često možemo videti u jednostavnim haljinama ravnog kroja. Takođe, njen stil odiše svedenošću, mirnim tonovima, i prilagođen je njenim godinama.

Sastavni deo njenog outfita su i kaputi, krzna, mantili, zatim suknje ukombinovane sa blejzerima, i naravno štikle ili čizmice, a gotovo nikad je nećemo videti u pantalonama. Kada je nakit u pitanju upadljive, zanimljive ogrlice su nešto što često nosi, a crne naočare za sunce su joj omiljeni modni detalj.

Nije pristalica slepog praćenja trendova, mišljenja je da trend uvek trebamo prilagoditi sebi, a ne sebe trendu.

Savetuje ženama da izgrade svoj stil, a ne da se ugledaju jedna na drugu, i nikada ne treba da zaborave na svoje ponašanje. Čak i kada niste sigurne u sebe, pretvarajte se da jeste dok ne postane stvarno. Put do uspeha neće biti lak, ali nikada ne treba gubiti veru u sebe, jer naporan rad i trud su sigurno garancija uspeha.

Izvor fotografija: pinterest.com

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ