LIFESTYLE     08.12.2016.

Standardi lepote – Zašto devojke sve više liče jedna na drugu?

Svima nam je jasno da društvo diktira trendove, standarde. Malo sam surfovala netom, jer me, zaista, iz dana u dan šokira šta je ‘na ceni’.

Sve, mi, pripadnice nežnog i povlašćenog pola želimo u svako doba besprekorno da izgledamo. Dosta truda i vremena ulažemo u to. Ali, zapada mi za oko, da se sve više pribegava nekim ‘veštačkim ulepšavanjem’, što mi je, moram priznati, malo jezivo.

Istina, svi mi volimo da nam nešto lepo pomazi vizuelno čulo. Mada, šta je zapravo, LEPO?

Ako se desi da se u svetu pokrene jedan trend, koji počne velikom brzinom da se probija i biva prihvaćen, zar nije jednostavnije prihvatiti ga i slepo pratiti, nego, izmisliti svoj lični pečat? Zavlada nesigurnost kod ženske populacije da će njihov stil biti odbačen, neprimetan. Njihove obline nepodobne. E, tu nastaje problem.

Zapažam da su žene sa oblinama bile na ceni, ranije. Zatim, to je sada manekenska građa od 175cm i 53kg. Slabo se tu ulaže napor da se žene uče, da prihvate sebe kakve su. Nego se plasira jedan standard, pa ko može da mu parira, sjajno. Ko ne, neka čeka sledeći. I tako u nedogled. Gubi se vera u sebe. Lakše je prihvatiti nametanja nečega što se pokazalo kao da ‘dobro prolazi u svetu’, nego rizikovati i izmisliti nešto svoje. Ali, ima i nemaštovitih cura, koje jednostavno ne žele da ulože trud i stvore nešto svoje. Pune usne, bujne grudi, uzan struk, savršenstvo! Da, ali kada vam majka priroda da to. Ne hirurg. Ne plastika. Ne noževi, špricevi i ostalo.

Odevanje, šminka. Kao po jednom kalupu. Konturisanje lica, pa matiranje istog. Iscrtavanje obrva, do neprepoznatiljivosti. Što više kože na videlu, manje odeće. Što više utegnute,a manje damski i upečatljivo obučene. A, kada i ti trendovi prođu, a prolaze, stiže nešto novo i sveže, koje će da preraste u staro i istrošeno, i tako u krug.

Mislim da će vam putem fotografija biti znatno jasnije.

 

weheartit.com fotografije
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ