LEPOTA&ZDRAVLJE     15.05.2016.

Šta utiče na starenje kože i kako to sprečiti

S godinama sve više obraćamo pažnju na kožu, tj.na njene promene. Trudimo se da na sve načine ublažimo starenje kojekakvim kremama, operacijama i slično. A koža stari zbog stvari koje mi SVAKODNEVNO radimo, a slabo smo svesni toga. 

  • Prekomerno izlaganje suncu.

Ultraljubičasti sunčevi zraci prodiru u kožu. Tamo oštećuju elastična vlakna koja kožu čine čvrstom i tako izazivaju bore. Sunčeva svetlost je takođe odgovorna za staračke pege po rukama, licu i drugim delovima izloženim suncu.

Zato, izbegavajte da se namerno sunčate, pogotovo od 10 do 15h popodne jer je sunce tada najjače, nosite šešire sa obodom, i koristite zaštitne kreme.

  • Pušenje.

Smanjen protok krvi u lice, šteta od toksičnih hemikalija, znatno utiču na starenje. Pušači imaju tendenciju da žmirkaju kada puše da im dim ne uđe u oči i eto bora!

main_opt

  • Alkohol.

Ljudi koji konzumiraju aklohol gube naviku da se zdravo hrane i tako organizam i kožu lišavaju zdravih i hranljivih namirnica koje bitno usporavaju starenje kože.

usporite starenje koze

  • Ishrana.

Vitamini A, B, C, D izuzetno su važni za održavanje dobrog izgleda kože. I zato je važno da se što više konzumira hrana koja sadrži ove vitamine. A sve hranljive materije dobićete, pogotovo, ako jedete voće i povrće više puta u toku dana. Ne moram ni da napominjem da izbegavate ‘brzu’ hranu, jer nikakve hranljive materije nema.

Photo: Eucerin editorial
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ