MODA     02.05.2017.

Šta se to novo dešava u svetu mode: Modne novosti

Ikea odgovorila na novu Balenciaga torbu

Balenciaga je izbacila u prodaju plavu torbu koja košta 2 145 dolara. Međutim to ne bi bilo ništa čudno da ta torba nije malte ne identična kao Ikeina čuvena torba pod nazivom Frakta, a još zanimljivija činjenica je ta da ta torba košta 99 centi. Ceo svet ismeva Balenciagu.

Ikea je na šaljiv način napravila kampanju kako prepoznati da je torba njihova a ne Balenciaga. Kako su objasnili pod broj 1 stoji činjenica da ako se torba protrese zašuštaće. Pod broj dva multifunkcionalna je, nožete nositi u njoj opremu za hokej, cigle čak i vodu. Zatim ako je bacite u blato lako će se oprati i poslednje je da košta samo 99 centi.

Blatnjavi teksas

Nordstorm prodavnica prodaje farmerke i teksas jakn sa lažnim blatom. Farmerke koštaju čak 425 dolara. Mike Rowe, americki glumac i voditelj poznat po svojim emisijama na Discovery kanalu o gradnji, je izjavio da to uopšte nisu pantalone a ni moda i da su stvorene za bogate ljude koje rad vide na ironičan način. Društvene mreže su repune ismevanja ovog trenda.

Gucci kampanja koja je optužena da je kopija

Italijanska modna kuća je na svom Instagram profilu objavila kratke filmove Glena Luhforda gde modeli promovišu Gucci kolekciju za jesen i zimu 2017/2018. Odmah se u medijima pojavila vest da je kampanja plagijat. Pjer Luis Ovri, inače student škole dizajna Central Saint Martins je u svom radu imao manekene kao vanzemaljce, I zbog toga je optužio ovu modnu kuću za kopiranje.  Međutim  Alesandro Mikele je komentarisao o tome, govoreći: „Ljudi prave mnogo buke ni oko čega, i to je tužno. On je dodao da je prilikom kreiranja kampanje bio inspirisan filmovima iz 70-ih godina, uključujući „Star Trek“.

LVMH kupuje Dior

Moët Hennessy Louis Vuitton(LVMH) kupuje ceo brend Cristian Dior, I cifra koja se pominje je čak 13 milijardi dolara. Luksuzna kompanija već ima vlasništvo nad Parfums Christian Dior, ali sada želi da ga proširi i na haute couture kolekcije, muške i ženske rtw kolekcije, obuću i kožne kolekcije.

 

Izvori fotografija: boredpanda.com, theguardian.com, nordstorm.com,
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ