LEPOTA&ZDRAVLJE     24.03.2018.

Spremite kožu ruku i stopala za proljeće uz parafin!

U poslednjih nekoliko godina jedan od najboljih tretmana za suvu i ispucalu kožu ruku i nogu je parafinsko pakovanje. Iz tog razloga, većina beauty salona u svojoj ponudi ima baš ovaj tretman. Koža tretirana parafinom je dubinski hidrirana i osvježena. Parafinsko pakovanje se posebno preporučuje osobama koje su često u dodiru sa hemijskim sredstvima, vodom kao i osobama koje imaju prirodno suvu kožu.

Parafinsko pakovanje zagrijava tretirano područje, zbog čega ima povoljno dejstvo na kosti  i krvne sudove. Iz tog razloga se preporučuje i osobama koje imaju problema sa cirkulacijom ili reumom. Tretman počinje pilingom, a zatim se ruke ili noge stavljaju u parafin gdje ostaju narednih petnaest do dvadeset minuta. Nakon toga slijedi masaža tretiranog dijela. Postignuti rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana. Parafin sprečava vazduh da dopre do kože i time se njena temperatura ispod pakovanja povećava za 1-2 stepena. To stimuliše proces regeneracije kože i funkcionalnost kapilara. Parafin omekšava površinski sloj kože, otvara pore i olakšava aktivnim sastojcima da prodru u dubinski sloj kože. Parafin se nakon nanošenja hladi i tada se stvara blagi pritisak koji aktivira lojne i znojne žlezde. Koža se oslobađa toksina i normalizuje se disanje kože. Hemijsko dejstvo parafina ogleda se u tome što sadrži vitamin E, dok biološke sastojke koža upija i, samim tim, koži se pruža tonizirajući efekat.

Parafinsko pakovanje možete raditi jednom nedeljno ili po želji. Jednom nedjeljno se radi kod izrazito suve kože, a za njegu kože preporučuje se jednom mjesečno. Ovaj tretman se preporučuje uz manikir ili pedikir za potpuni užitak i najbolje rezultate.

U salonu „Femme Fatale“ u Budvi vam nude ovaj, ujedno najbolji tretman za suvu i ispucalu kožu nakon hladnih zimskih dana: https://www.instagram.com/p/Bglw8o6BBhG/.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ