LIFESTYLE     23.07.2016.

Šoping-ženska terapija za sve probleme

Od kad je svetom zakoračila prva ženska noga, rodilo se i zlatno pravilo: Što bolje izgledam, toliko bolje se i osećam. Sve smo mi bile u situacijama da smo posle bolnih raskida menjale frizure, raspored nameštaja u sobi, kupovale nove cipele i tome slično. Koračajući ulicama, svesne da privlačimo dobronamerne ili one manje dobronamerne poglede, bez obzira koliko nam je taj dan loš, na trenutak osećale bi se bolje. I lepše.

Pre neki dan dok sam sedela u frizerskom salonu, slušala sam jednu vrlo odmerenu ženu kako deli svoje uspešno iskustvo: “Muž me je prevario, a znate šta sam ja uradila?“, dok frizerka još nije stigla do kraja da završi : “Šta?“, ona je već ponosno izgovorila: “Kupila najlepšu haljinu ikad viđenu“. Dok smo se sve prisutne smeškale, ona još nije završila: “ A znate šta sam uradila kada smo se razveli?“, samo smo je pogledale i upitno čekale odgovor. “Promenila boju kose i ošišala se“, na to je frizerka rekla: “Dobra reklama za frizerske salone“, posle par sekundi smeha, ona je nastavila: “Znate šta sam uradila kada je shvatio da je pogrešio?“, u tom trenutku je nastao potpuni tajac u iščekivanju odgovora. “Bila sam najlepša i imala sam drugog koji je znao da me ceni“

01 Dec 1965 --- 1960s 2 Women Sit Under Beauty Salon Hair Dryers Clear Helmets Hoods Curlers Talking Gossip --- Image by © H. Armstrong Roberts/ClassicStock/Corbis

Ženska posla, rekli bi muškarci, ali ponekad to ima i dubljeg smisla. I one koje nisu verne uhode mode i sa minimumom novca u džepu, radovaće se i novom paru minđuša jer će baš one da im stoje predivno i izmame pitanje svake drugarice: “Jao baš su lepe, gde si ih kupila?“, i tada više neće biti važno što joj je zagoreo ručak, momak se nije javio na telefon ili je iz nekog potpuno desetog razloga nesrećna, jer će sa entizijazmom pričati o novim minđušama. Nove cipele, haljina ili bilo koji komad odeće, naravno da nikad neće moći da nadomeste datu životnu faličnost, ali će na trenutak uspeti da skrenu misli i podignu raspoloženje.

A žena je takva, i u beznadežnim situacijama uvek nađe slamku spasa. Sa svim vrlinama i manama, žena je uvek lepa. Jaka i borbena. Ali kada se jedna prosečna izneverena žena dočeka na noge sa novom frizurom i u novoj haljini-takvu treba obožavati ili se odmah skloniti. Ništa između.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ