LEPOTA&ZDRAVLJE     14.05.2016.

Šminkanje-ulepšavanje by Ivona Trmčić

Srećna devojka je najlepša devojka! 

Ako uzmemo na stranu one bitnije i veće životne stvari koje usrećuju svakoga… šminka, frizura, dobre cipele, torba i odeća su nešto što svaku ženu može nasmejati i obradovati.

Pa zamislite onda koliko je zapravo posao šminkera zahtevan, a opet divan kada shvati koliko je nekoga usrećio.

Ivona Trmčić , devojka čiji je posao upravo da ulepša i usreći dame, za naš magazin je otkrila sitne detalje koji vam mogu pomoći da vaša šminka deluje lepše i besprekornije.

Kako da dobijete utisak većih usana?

Koristite uvek oštru olovku za usne! Olovka koja nije dobro naoštrena može da napravi mrljavu i nepreciznu crtu. Ako ste od osoba koje zaboravljaju gde im je zarezač za olovke , za šminku…postoji alternativa, a to su olovke koje se same nameštaju , okretanjem gornjeg dela olovke.

13153233_2022620607962599_1941581108_n

Kako da pravilno prekrijete sve nedostatke na licu?

Koristite korektor sa četkicom! Korektor sa četkicom će pravilnije da se nanese , a tako će ga i koža bolje upiti. Neće ostavljati utisak kao da imate mrlje po licu, već će vam biti od pomoći za lakšu aplikaciju.

Kako da olakšate sebi pri smoky eye šminkanju?

Koristite trakice za ispod očiju! Poznato je da pri nanošenju senke za smoky eye, pogotovo pri završnici, dosta toga završi na vašim obrazima , a onda ste u problemu. Ove trakice se lako zalepe ispod očiju i onda sav višak senke završi upravo na njima.

13182952_2022619901296003_1005581721_n

Kako da vam usne izgledaju svežije pre nanošenja ruža ili sjaja?

Koristite piling za usne! Ako ste od onih dama koje imaju problem sa suvim i ispucalim usnama, a onda kad želite da se našminkate produkt se ne nanese lepo… uradite piling usana pre šminke! Postoje razne opcije u prodaji za piling, ali vi ga možete uraditi i sami , uz pomoć samo malo šećera.

Za još raznih detalja i pomagala tokom šminkanja Ivona je tu da vam izađe u susret i možete je kontaktirati putem njene facebook stranice.

Fotografije i šminka: Ivona Trmčić
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ