LIFESTYLE     18.09.2016.

Šminkanje prema horoskopu: idealne boje za vaš znak

Datum rođenja određuje naš horoskopski znak, a karketeristike istog prate nas kroz ceo život. Naša tvrdoglavost, entuzijazam, tajanstvenost, pa i seksipil ultimativni su epiteti koje „nasleđujemo“ od zodijaka. Verovale ili ne, postoji čitava teorija u svetu ulepšavanja o tome koje boje, nijanse, podtonovi i kombinacije istih odgovaraju kojem horoskopskom znaku i na najbolji način ističu crte karaktera, prirodnu lepotu i ženstvenost. Vatra, voda, zemlja i vazduh pod svojim okriljem čuvaju po nekoliko predstavnika zodijaka, a na bazi ovih dominantnih elemenata data je i preporuka kada je o šminkanju i ulepšavanju reč.

 

 

VATRENI ZNACI (OVAN, LAV, STRELAC)

Pripadnike vatrene grupacije krasi inspiracija. Ona je sinonim za njihovu ličnost i ovim skladom, pripadnici vatrenih znaha prema zodijaku, vode se i kada je o šminkanju reč. Crvena boja treba da bude dominantna na licu pripadnika ovih horoskopskih znaka. Predlog je da s eodlučite za crveni karmin – bilo u dnevnoj, bilo u noćnoj varijanti.

VAZDUŠNI ZNACI (VODOLIJA, BLIZANCI, VAGA)

Pripadnici ova tri horoskopska znaka afirmišu se kroz eksperimentisanje. Oni su senzualni, oni su drsko harizmatični i skloni riziku. Jedinstvene boje, poput ljubičaste ili plave idealno nadograđuju moć ovih znakova. Predlažu se mat karmini u ljubičastim nijansama, dok je plavu bju idealno naneti tankom četkicom u liniji gornjeg kapka.

ZEMLJANI ZNACI (BIK, DEVICA, JARAC)

Pripadnici ove grupe diversifikuju koncept praktičnosti. Ovi znaci sinonim su za nežno, ali umereno stravstveno, pravovremeno dozirano i koketno igranje sa senkama i tonovima. Predlažu im se kozmetički proizvodi u zemljanim i neutralnim tonovima, a svakako tron zauzima savršen nude karmin.

VODENI ZNACI (RIBE, RAK, ŠKORPIJA)

Emocije. Škorpija. Ribe. Rak. Spajanje nespojivog i rušenje predrasuda – pripadnici ove grupe zodijaka savršeno će nositi sjajeve i iluminatore. Nežan, suptilan sjaj idealno će da naglasi lepotu i nagovesti notu tajanstvenosti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ