LIFESTYLE     02.08.2016.

Sigurnim koracima do uspeha uz savete Opre Vinfri

Svaka žena koja poželi da se bavi novnarstvom uglavnom nalazi insiraciju u drugim ženama koje su uspešne u ovom poslu. Saveti i smernice koje dobijamo slušajući njih su od veilke koristi. Jedna od tih je i Opra Vinfri, najmoćnija žena na svetu. Iako je svi prepoznajmo po emisliji koju godinama vodi, ova žena može biti inspiracija mnogima od nas. Njen put nije bio lak, koraci su bili teški i dugi, ali ona je pravi primer kako se radom i trudom dolazi do uspeha. Slušajući intervjue sa njom zaključila sam nekoliko bitnih stvari koje svakako želim da podelim sa vama.

image

  • Pratite osećaj. Koliko vam čudno zvučalo, svi odgovori se nalaze u nama. Iako u nekom trenutku ne znamo šta želimo, svakako znamo šta ne želimo. I baš ono što ne želimo će nas odvesti do onoga što želimo. Krug uspeha.

 

  • Iskoristite priliku. Budite pametni. Neke prilike nam se pojave samo jednom u životu i ma koliko vam čudno bilo sve što se dešava, verujte procesu života, jer on svakako zna gde vas vodi. Pravo ka ispunjenu vaših želja.

 

  • Verujte sebi. Koliko god vam se činilo da vam je podrška drugih ljudi neophodna, verujte nije. Apsolutno smo sposobni da se oslonimo samo na sebe i da verujemo samom sebi. Svako sebe nosi sa sobom.

 

  • Definicija sreće: Prepoznaj trenutak za uspeh i iskoristi ga!

 

  • Kada ste na dnu, jedino što vam preostaje je krenuti ka vrhu. I to vam kaže žena, novinarka sa obojenom kožom i iz siromašne porodice koja je uspela da se izbori sa svim predrasudama i napravi milione.

 

  • Svako od nas ima svoj GPS sistem emocija. Emocije nam govore da li smo na pravom mestu u pravo vreme. Ako osećate da postoji nešto više od ovoga gde ste sada, idite za tim. To je pravi put!

 

  • A svi pravimo greške. Iz grešaka se uči. Mudrost je ne ponavljati te iste greške više puta.

 

  • Radite na sebi. To je pravi posao. Radite na građenju svoje ličnosti, podižite svoj nivo svesti i držite svoju čašu uvek napunjenu do pola.

 

Bilo da ste novinar, inženjer, programer ili nečiji asistent uvek dajte 100% sebe. Možda vam se čini glupo da to radite, ali ukoliko ste dobri u svom poslu, donosite dobro sebi. Setite se samo koliko se lepo osećate kada naučite za ispit i dobijete najvišu ocenu, zatim kada za posao koji obavljate dobijete pohvalu ili kada skuvate dragoj osobi kafu, pa se osećate ispunjeno. Sreća je u malim stvarima i u prepoznavanju sebe i svojih potreba. Jednom mi je jedna osoba rekla – ko je dobar volonter, biće i dobar radnik. Velika istina.

oprah 2

Opra je žena koja je radeći na sebi pomogla mnogim ljudima. Tako da, menjajući sebe, promenićete i svoje okruženje, menjajući okruženje, promenićete i svoj život na bolje. A mali savet za kraj ovog teksta glasi: Šta god radili radite to najbolje što znate i uspeh će doći.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ