LIFESTYLE     30.06.2016.

Sidni Šeldon – pisac čije romane svaka žena obožava

Sidni Šeldon (1917 – 2007) je bio američki pisac i scenarista. 1969. godine je napisao svoj prvi roman “Golo lice“ i time stekao svetsku popularnost. U svojoj karijeri je napisao preko 20 romana od kojih se većina našla na svim listama bestselera.

Glavne junakinje svih njegovih romana su odlučne, talentovane i sposobne žene koje su opstajale u okrutnom svetu muškaraca, zbog čega je Šeldon jedan od omiljenih pisaca među ženama širom sveta. Njegovi romani se čitaju u jednom dahu, od korice do korice, a ono što ih odlikuje jeste neizvesnost do samog kraja.

Ukoliko ne znate kako da provedete subotnje veče kod kuće ili dan na plaži, uzmite neku od knjiga koje ću vam preporučiti u nastavku teksta i sigurno nećete pogrešiti.

 

  • Gospodar igre – Roman govori o šest generacija porodice Blekvel. Kejt je moćna i neumoljiva uspešna žena koja je svoje nasledstvo pretvorila u poslovnu imperiju. Na dan svog devedesetog rođendana, Kejt se priseća svog života, svih uspona i padova i pokušava da odgovori na pitanje – da li je ona gospodarica igre? Nakon Šeldonove smrti, nastavak ovog romana (Gospodarica igre) napisala je Tili Bagšo, koja je na maestralan način završila priču koju je on započeo.

GOSPODAR-IGRE-150x0-000003657

  • Druga strana ponoći – Radnja romana se fokusira na živote Ketrin Daglas i Noel Paž. Noel je francuska glumica izuzetne lepote, optužena za teško ubistvo. Da li je ona zaista kriva ili nije, da li je ubica ili žrtva osvete, saznaćete kada pročitate ovaj roman koji se ubraja među deset najvećih svetskih bestselera svih vremena.

DRUGA-STRANA-PONOCI-150x0-00000358155

  • Gnev anđela – Glavna junakinja Dženifer je odvažna, mlada advokatkinja u čijem životu postoje dva muškarca. Jedan je političar u usponu i otac njenog deteta. Drugi je mafijaški don, njen jedini saveznik i čovek koji će joj srušiti čitav svet. Ako volite ljubavne priče pune neizvesnosti, ovaj roman je pravi izbor za vas.

GNEV-ANDjELA-150x0-0000036081

Da li je Sidni Šeldon i vaš omiljeni pisac?  Koji roman biste dodali na ovu listu? Pišite nam!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ