MODA     21.12.2017.

SI Unique Silk: umjetnost i moda

Ivana Strugarević je spojila jedinstven slikarski jezik i modu, umjetnost i preduzetništvo, brigu o umjetnicima i njegovanje tradicije, a rad, istrajnost i talenat ključ su njenog uspjeha. Ivana je akademska umjetnica, koja iza sebe ima 11 samostalnih izložbi slika. Diplomirala je Scenografiju na Fakultetu za umetnost i dizajn, a na istom fakultetu je bila angažovana kao asistent na svom matičnom odsjeku na predmetima Filmska, Pozorišna i TV scenografija. Osnivač je umjetničkog udruženja CUSOT, a prije dvije godine je pokrenula liniju unikatnih modnih detalja za savremene dame i muškarce: SI Unique Silk.

SI Unique Silk je unikatna linija ručno oslikanih svilenih modnih detalja, koje čine marame za dame i džepne maramice za odijelo, namenjene savremenom muškarcu. Svaki proizvod je jedinstven i unikatan, samim tim što umjetnica po svakoj marami, odnosno maramici za odijelo slobodnom rukom crta i slika, bez upotrebe šablona, pečata ili štampe. Rađene su po principu umjetničke slike, dakle, kako je svaka slika ili crtež umjetnost za sebe, tako su i ovo mala umjetnička djela koja nije moguće ponoviti više puta. Ovi jedinstveni modni detalji namijenjeni su kako pojedincima, koji žele da obraduju sebe ili drage ljude, tako i korporativnim klijentima koji shvataju prednost dobre prezentacije u poslovnom svijetu. U SI Unique Silk možete naći poklon pakovanja za različite praznike i bitne datume (Nova godina, Dan zaljubljenih, 8.mart, rođendani, godišnjice), ali i omiljene personalizovane poklone sa inicijalima drage osobe, ili imenom i prezimenom, nadimkom, a moguće je poručiti i određenu poruku, stih, tekst. Vaš predlog uz Ivaninu pomoć sigurno će vas dovesti do sjajnog poklon rešenja.

Obzirom da brend postoji tek dvije godine, mogu se pohvaliti da već imaju saradnju sa klijentima širom svijeta, šalju svoje komade u mnoge zemlje i svaki put iznova budu počastvovani količinom oduševljenja ljudi koji naručuju SI Unique Silk. To je za Ivanu i njen mali tim zaista ogromna radost, jer kada uložite sve svoje resurse u nešto što je potpuno novo i drugačije i pojma nemate kakav će ishod donijeti ta vaša ideja, onda predpostavljate da nije teško razumjeti sreću  koju im donosi svaka nova saradnja sa sjajnim ljudima širom svijeta.

Ideja za oslikavanjem na svili datira još od Ivanine srednje škole za dizajn, na Odseku za Odevanje i tekstil, gde je za svoj maturski rad oslikavala svileni materijal i taj njen rad je bio veoma zapažen te godine. Svi su bili fascinirani najsitnijim detaljima koje je iscrtala i oslikala po velikom svilenom materijalu. Godinama nakon toga nije se bavila svilom, ali onda se kroz svoje samostalne izložbe i komunikaciju sa najrazličitijim ljudima koji su posjećivali galerije sa njenim slikama i koji su često željeli da, kako bi oni to rekli, mali deo njene stvaralačke energije ponesu sa sobom, javila ideja o modnim detaljima: malim stvarima koje čovjeka učine srećnim. Kako je Ivana generalno osoba koju zanima savršen detalj, sve to ju je navelo da uz svoje slike i crteže, koji već imaju svoje pobornike i ljubitelje, osmisli i primijeni koncept u vidu malih umjetničkih dela i da, na taj način, objedini svoje znanje, talenat ali i iskustvo u jedan komletan i autentičan proizvod.

Ivana je željela sam da stvori sveden i efektan modni detalj. Jednostavan, a moćan. Nešto što niko drugi ne radi, bar ne na taj način, i nešto što će biti upamćeno i prepoznato kao jedinstveno i drugačije. A šta ima moćnije od sopstvenog identiteta, korijena, tradicije i bogate istorije. Zašto bi u bilo čemu drugome tražila inspiraciju kada joj se konstantno nameću savršeni ornamenti sa naših manastira protkani različitim stilovima i uticajima. Ornamentika ju je inspirisala da osmisli svoju šaru, koje podsjeća na ornamente, ali koja je definitivno plod njene mašte i kreativnosti. Spojila je tradiciju sa modernom formom i kao rezultat dobila SI Unique Silk brend.

Ideja Ivaninog tima je da SI Unique Silk kao autentičan brend bude prepoznatljiv i van granica Srbije i da na sasvim drugačiji način približe umjetnost pojedincu i pruže mu priliku da svoje malo umjetničko djelo mogu ponijeti svuda sa sobom. Njihov cilj je da na tom putu ne odustaju od vrhunskog kvaliteta, autentičnosti i jedinstvenosti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ