LEPOTA&ZDRAVLJE     24.01.2018.

Sezonski tretman lica: ishranjena i oksigenisana koža

Ehinacea i crni kumin su sastojci koji koži vraćaju vitalnost i oksigenaciju. Ehinacea je jedna od najkorišćenijih biljaka u fitoterapiji, zahvaljujući mnogobrojnim blagotvornim svojstvima, posebno djelotvornim u hladnim danima. Da bi se očuvala svojstva i pojačala efikasnost, upotrebljava se njen čisti ekstrakt. Američki Indijanci su vjerovali da je ova biljka „dar Velikog Duha“, i smatrali je pravim čudotvornim lijekom, pa su je koristili čak i za ujede zmija (poznata i kao „zmijski korijen“). Crni kumin se, takođe, oduvijek koristi u tradicionalnoj medicini kao lijek za njegu kože, zahvaljujući antiinflamatornim, antioksidativnim i antimikrobnim svojstvima. Zahvaljujući svojim svojstvima koja čine kožu mekom i daju joj mladalački izgled, ulje crnog kumina je bilo omiljeno među egipatskim faraonima, a Kleopatra ga je posebno voljela, pa je zvano i „Kleopatrino ulje“.

Ulje crnog kumina koje se koristi u Diego Dalla Palma RVB liniji dolazi od hladno cijeđenog sjemena biljke Nigella Sativa, uzgajanog u okolini vulkana Etna na Siciliji, prateći stroge etičke kodekse. Bogato esencijalnim masnim kisjelinama i fitosterolima, hrani kožu i štiti je od slobodnih radikala, stresa zagađenja i starenja, čineći je mekom i hidriranom. Linija koja kombinuje crni kumin i ehinaceu usporava prve znakove starenja i bori se protiv inflamatornog starenja (hronične iritacije koje ubrzavaju proces starenja). Stimuliše proizvodnju sirtuin proteina, ključa dugovječnosti ćelija. Formulacija sa Oxigen flow, ekstrahovanim iz cvjeta biljke Garden Nasturtium (baštenska potočarka), poboljšava snabdijevanje kože kiseonikom i čuva njenu sposobnost regeneracije. Takođe, povećava otpornost kože na štetno djelovanje spoljašnjih uticaja i stresa. Koža na ovaj način obnavlja svoju blistavost i izgleda glatko i tonirano.

Proizvodi iz Ehinacea crni kumin linije dostupni su u Cacao Beauty centru u Podgorici (Peka Dapčevića 66, Stari Aerodrom).

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ