MAMA I DETE     08.06.2017.

Sergej Ćetković promovisao slikovnicu: „Šta je slađe od kolača?“

Najpoznatiji crnogorski pop muzičar Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina, juče su u Delta Cityju pred velikim brojem djece i njihovih roditelja, promovisali svoju slikovnicu za mališane “Šta je slađe od kolača?”. Prije obraćanja prisutnima, Ćetković se družio i fotografisao sa djecom i potpisao  gotovo svaki primjerak. On je istakao da je za veći dio slikovnice zadužena Kristina, a da je on doprinio u osmišljavanju stihova koje prate slike ilustratorke Bojane Radovanović.

“Na ovome smo radili već neko vrijeme i glavna inspiracija su nam bila naše ćerke Lola i Mila,  glavni likovi ove  slikovnice, koja će djecu naučiti šta je slađe od kolača. To nisu samo iPadovi, video igrice i tableti, već postoji mnogo toga što možete naći i u svoja četiri zida, od kuhinjskog stola, do spavaće sobe roditelja ili mamine torbe i šminke”, poručio je muzičar.

Sergej se zahvalio i prijateljima koji su podržali ovaj projekat i rekao da je ovo je prvo izdanje i objavljeno u Crnoj Gori, a već za nekoliko mjeseci će biti i na svim kioscima širom regiona. Kupovinom slikovnice pomažu se socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, jer će dio prihoda biti proslijeđen upravo njima. “Zato znajte tate i mame, dok se vraćate u prošlost i otkrivate šta je to vama bilo slađe od kolača, da ste nekome učinili nešto lijepo, možda najslađe, i da ste pomogli kupovinom slikovnice”, dodao je Ćetković i obećao da Kristina i on neće stati na ovome.

“Slikovnicu će pratiti i crtani film o glavnim junakinjama. To će biti Lola i Mila, koje će u svakoj epizodi pokušati da dokažu šta je sve slađe od kolača. Mislim da je to generalno nedostajalo na našoj televiziji i našoj djeci”, naveo je pjevač.

“Ideja postoji  nekoliko godina,  sve je počelo kad smo dobili djecu koja su nas vratila u bezbrižne dane našeg djetinjstva, gdje kroz njihovu igru, osmijehe i svu čistotu koju djeca nose otkrivamo šta je slađe od svakog kolača”, ispričao je on, dodajući da je to i poenta knjige. “Da se vratimo u djetinjstvo i da današnju djecu koja prave prve korake ili kreću u školske klupe upoznamo sa maštom koja može da bude mnogo, mnogo ukusnija od bilo kog kolača”, smatra Ćetković. “Lola i Mila su i koautorke  priče, jer smo pokušali da prenesemo sve one slike koje mi sada proživljavamo sa njima u našem domu, na lijep, bajkovit i slikovit način”, pohvalio se on.

Ćetković je, kao domaćin promocije, iz publike pozvao roditelje i djecu da kažu šta je to njima bilo, odnosno jeste slađe od kolača, a među njima je bila Katarina Radulović koja je jedna od takmičarki “Pinkovih zvezdica” gdje je muzičar član žirija. “Slađe od kolača i danas i prije mi je bilo druženje sa prijateljima, jer ne postoji osoba koja ne voli kolače, ali druženje je nešto nezamjenjivo”, kazala je ona.

Jedan od očeva iz publike takođe je otkrio šta je za njega slađe od kolača: poljubac djeteta, a zatim izazvao smijeh u publici kada je upitao svog sina da ga poljubi, nakon čega je dječak odmahnuo glavom.

Slikovnicu možete kupiti u Cosmetics i Kids Land radnjama, po simbolicnoj cijeni od 2,99 eura.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ