LIFESTYLE     23.06.2017.

Šejk od jagode – osveženje za letnje dane

Ljubitelji jagoda, sezona je počela. Voće, voće, voće! Jagode, kao jedno od najčešće konzumiranog voća je tako lako prilagodljiva mnogim poslasticama i napitcima. Sećate li se pesme „Jagode sa šlagom?“ , oo da, rado smo je pevušili, a rado se i čašćavamo raznim slatkišima čiji je glavni sastojak upravo ovo voće.

Kako se danas vodi računa o izgledu, kilogramima i slično, jagode su dobile i svoju funkciju kada se radi o smoothie napitcima. Šejk ili smoothie je osvežavajući napitak, koji se može praviti od bilo kog voća. Ko voli jagode, a isto tako i rozu boju, najbolje rešenje je upravo smoothie.

Poslastice, poput torti, kolača i slično sadrže dosta šećera, te se stoga jako često izbegavaju i konzumiraju prirodnije poslatice, bez veštačkog šećera, koji je osim što manje goji, jako zdrav i korisniji za ljudski organizam.

Šejk od jagode je nešto najlakše a ujedno i najlepše što možete uraditi sami, kod kuće, dodati satojke koje želite i uživati u vrelim letnjim danima na nekoj terasi ili pak poneti ga negde u prirodu, piknik ili plažu.

Ja ga lično obožavam i pravim na najjednostavniji način: jagode, mleko i med. Sve to smućkam – smoothie i spremno je. Verovali ili ne, može zameniti obrok.  Dekorišite ga po svojoj volji, a možete i posuti malo šlaga ili pak kuglu slaodoleda. Osim što će Vas osvežiti i dati energiju, koristiće Vašem organizmu da se očisti mnogih štetnih materija.

Šta čekate? Hop u prodavnicu po jagode i započnite ovo leto sveže i pune energije.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ