LEPOTA&ZDRAVLJE     07.08.2016.

Saveti za dnevnu šminku

Poznato je da mi žene volimo kada sam doterane i sređene u svako doba dana, i da nam provodeći sate i sate ispred ogledala ne predstavlja ama baš nikakav problem.  A kako smo uvek u nekoj žurbi, često mnoge od nas ne stignu da bar nešto od šminke stave na lice pre izlazska iz kuće.

Naravno da se dnevna šminka razlikuje od one koju nanosimo za lude noćne provode. Ona nas prati čitav dan, osiguravajući prirodan izgled koji će izdržati posao ili fakultet. Cilj je istaknuti prirodne prednosti na licu i sakriti po koju nesavršenost.

Upravo zbog toga, odličili smo da Vam damo nekoliko saveta kako da na brz i jednostavan način nanesete takozvanu dnevnu šminku, koja priliči svakoj situaciji u kojoj se nađete u toku dana.

p

Pravilo broj jedan jeste nanošenje hidratantne kreme, koja će sprečiti nestajanje pudera i samim tim on će se duže održati. Zatim sledi rumenilo. Naš savet je da to bude neka sveža boja. Na primer ružičaste i breskvaste nijanse, nikako smeđkaste ili ljubičaste. Nanesite ga na područje gde se najčešće zarumenite.

Oči istaknite nekom senkom u zemljastim tonovima. Nežno ocrtajte konture i nanesite malo svetlije olovke u unutrašnji ugao za dodatnu svežinu. I naravno, maskara. Jedan sloj biće sasvim dovoljan.

Obrve su ono što se svakako prvo primeti na licu žene, stoga je neophodno da one budu uredno počupane. Ukoliko je potrebno da se iscrtaju, uradite to sa olovkom za obrve, i da naravno bude u zavisnoti od Vaše boje kose.

I za kraj, neutralan ruž za usne, i spremne ste za još jedan divan dan. Ova rutina neće Vam oduzeti više od 10 minuta, a zadržaćete izgled dame, spremne i sređene u svakom trenutku.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ