LEPOTA&ZDRAVLJE     02.06.2017.

Saveti indijskih lepotica za brži rast kose

Zdrava i duga kosa je nešto što skoro svaka devojka želi da ima, ali je za to sem prirode i gena, potrebna i volja, pa tako i dosta vremena da se posvetimo i održavamo kosu zdravom.

Indijke su pozitivno lude za svojom dugom i takoreći luksuznom kosom, te se dosta posvećuju tome da je održe upravo takvom kakva je.  One su jako poznate po svojoj dugoj, sjajnoj i zdravoj kosi. Jedan od prepoznatljivih simbola indijske ženske lepote jeste kosa, koju one često vezuju u pletenicu, a za pojedine prilike ukrašavaju kosu vrpcama i lančićima.

Često grešimo kada je naša kosa u pitanju i upravo je uništavamo apratima za koje mislimo da nisu štetni jer su upravo namenjeni našoj kosi. Fen je jedan u nizu mnogih aparata i preparata koje koristimo ne razmišljajući o tome koliko on zapravo šteti. Fen dodatno isušuje kosu, uništava vlas i krajeve. Najprirodnije je sušiti kosu bez korišćenja veštačke toplote. Indijke jako retko koriste fen, najčešće svoju kosu suše na suncu i time sprečavaju dodatno oštećenje. Takođe, vode računa o ishrani i ne koriste industrijske preparate. Čak umesto farbe kosu farbaju henom ili kanom.

INDIJSKI TRIKOVI ZA ZDRAVIJU I LEPŠU KOSU

Aloe vera podstiče rast kose te je jako važno koristite je. Dovoljno je iseći na pola par listova aloe vere kako bi se iscedio sok i blago utrljati na kožu glave. Time podstičete i bolju cirkulaciju.

Maska od pantenola pomaže kod oštećene kose kao i opadanja. Nakon pranja kose, namažite je maskom od pantenola, time ćete čak obuzdati i elektricitet kose.

Jabukovo sirće je još još jedno prirodno rešenje za zdraviji izgled naše kose i što je takođe važno, ne miriše toliko jako te ga nije potrebno ispirati nakon korišćenja.

Esencijalna ulja poput jojobe,maslinovog ulja, badema, lavande i ruzmarina su puna vitamina i našoj kosi pružaju visok sjaj i lepši izgled,a ujedno je i oporavljaju od oštećenja, Sunca i slično.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ