LEPOTA&ZDRAVLJE     30.03.2017.

Sa lakoćom do divnih trepavica

Savršene, velike,guste i tamne trepavice su jedan od najlepših ženskih aduta. No, šta se dešava kada postanu proređene, slabe i lako otpadaju? Rešenje za ovakav problem može se naći u maslinovom ulju, koje sa svojim obogaćenim svojstvima može značajno da poboljša izgled naših trepavica.

Potrebno je da se trepavice tretiraju sa uljem, koje prethodno nanesete ili na tufer ili na štapić za uši, zarad lakšeg nanošenja, a potom ostavite da odstoji čitavu noć na njima, naravno sa preduslovom da ste temeljno skinuli maskaru. Na ovaj način ulje može direktno da utiče na trepavice, ali ipak, potrebno je strpljenja za ovaj poduhvat, zato što se znatnija razlika može videti samo nakon mesec dana, a kada dostignete željeni izgled, potrudite se da i dalje nastavite da ih mažete uljem, kako biste sprečile mogućnost da se vaše trepavice vrate na stari izgled.

Možete potpomoći ovom tretmanu tako što ćete mu dodati pantenol ili vazelin, sa istim načinom upotrebe. Takođe, sa zelenim čajem, koji je prethodno ohlađen, i nežno nanet na trepavice, ali i aloe verom, možete postići gustinu i jačinu trepavica. Veliku ulogu u vašem izgledu ima i ishrana, koja je poželjna da je prepuna vitamina i minerala, jer opadanje trepavica može biti još jedan od pokazatelja da ne samo da se grubo ophodite prema njima sa raznim kozmetičkim preparatima, već i da unosite u svoj organizam hranu kojoj manjka pravih sastojaka za vaše zdravlje.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ