LEPOTA&ZDRAVLJE     27.06.2016.

Ricinusovo ulje čini čuda za vaše zdravlje i lepotu

Da li ste znali da ovo ulje sadrži ricinoleinske kiseline koje ga čine jedinstvenim?

Ovo magično ulje je ispunjeno antigljivičnim, antibakterijskim i laksativnim osobinama koje ga čine da bude rešenje za razne zdravstvene, beauty i kožne probleme. Da, njegovo anti age efekat, protiv upale i hidratantni čine ga odličnim za kožu i ostalim problemima.

Njegov neprijatan ukus može odbiti neke , ali svojim odličnim prednostima nadmašuje bilo kakva negativna iskustva ukusa.

  1. Odlično hidrira

Ricinusovo ulje je odlična hidratantna krema za suvu i kožu koja se peruta. Masne kiseline pronađene u ricinusovom ulju pomažu u smanjenju suvoće. Ova jedinstvena kombinacija omogućava da je ovo ulje prilično traženo u industriji lepote. Nekoliko kapi ricinusa je dovoljno da istaknete lepotu.

castor-oil-beauty-uses

  1. Ožiljci

Akne ili ožiljci od starih povreda se teško brišu čak i posle mnogo godina. Ali koristeći ricinusovo ulje može te biti efikasni. Masne kiseline prisutna u ricinusu uzrokuju da tkiva sa ožiljkom blede i istovremeno rastu nove ćelije kože. Masaža ricinusovim uljem na ugroženom području dnevno će pomoći da se otarasite ožiljaka.

  1. Anti gljivično

Gljivične infekcije kao što je perut ili atletsko stopalo. Ricinusovo ulje sadrži kiselinu koja se bori protiv gljivia i zato je veoma efikasno u lečenju istih.

  1. Usporava starenje

Ricinusovo ulje je najbolji botoks koji možete pokloniti sebi. Ali ozbiljno! Masne kiseline koje ima ricinus povećavaju proizvodnju kolagena. To pomaže ne samo u stvaranju novih , već i u prikrivanu starih bora. Dobar je i za podočnjake.

anti-ageing

  1. Za rast kose

Ako patite od gubitka kose, ili prosto želite da vam kosa bude gušća i duža, onda ovo ulje treba da bude na vašoj listi za kupiti. Masirajte kosu svaki dan i videćete razliku.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ