MODA     20.10.2017.

Renault Initiale Fashion Connection: II noć jubilarnog izdanja

Drugo veče jubilarnog, 20. ,,Renault Initiale Fashion Connection”-a proteklo je u znaku revija Lazara Ilića, studenata Fakulteta za modni dizajn Univerziteta Donja Gorica, Dejane Lukić i brenda ,,Premium Stars”.

Dejana Lukić predstavila je kolekciju ,,Number 5“ inspirisanu Coco Chanel. Dvadeset jednu kreaciju odlikovale su crne, bordo i zelene kombinacije od sirove svile, pliša, satena i vunenih štofova.

Brend ,,Premium stars“ predstavio je kolekcije Polo, Ralf Loren, Gant i Lacoste za narednu godinu.

Lazar Ilić prikazao je kolekciju pod nazivom ,,Back to Black”. Izrada ovih kreacija bila je bazirana na tri različite vrste čipke. Sedamnaest modela, većinom namijenjenih odvažnim damama, urađeno je u crnoj boji, dok su tri bila od ljubičastog krzna.

Studenti Fakulteta za modni dizajn Univerziteta Donja Gorica Aleksa Dopuđa, Marta Garčević, Perunika Šćekić, Anđela Nikolić i Aleksandra Kažanegra prikazali su kolekcije na diplomsku temu ,,Crnogorska poezija”. Kao inspiracija poslužili su im stihovi Jelene Nelević Martinović,  Radovana Zogovića, Novice Tadića i Mladena Lompara.

Završna noć manifestacije je u nedjelju, 29. oktobra, u hotelu ,,Hilton“, gdje će kolekciju predstaviti  Darko Kostić, pa će tako, prvi put u Crnoj Gori, jedan kreator publici da se  pokloni dva puta: u 21 i 22 sata. Kostić ovom kolekcijom, za koju kaže da je njegova najekskluzivnija do sada, obilježava 15 godina rada.

Fotografija: „Photography by Jovana & Đorđe“

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ