MODA     19.10.2017.

Renault Initiale Fashion Connection: I noć jubilarnog izdanja

Jubilarni, XX Renault Initiale Fashion Connection otvoren je preksinoć na „Imanju Knjaz“ prikazivanjem kolekcija Nataše Pejović, Borisa Ćalića, Tijane Todorović i brendova Adidas by SportVision, Threelosophy i Nike by SportVision.

Nataša Pejović, otvarajući manifestaciju, odlučila se da u kolekciju za proljeće/ljeto 2018. unese futurističko-ratničku notu. Budućnost su manekenke gledale kroz futurističke naočare, dok se romantika ogledala u haljinama bijele, pink i plave boje. Preovladavala je bijela, a kroz kreacije se provlačilo ručno ukrašavanje, trake, leptiri, cvjetovi i šljokice. Pejović je od materijala koristila luksuznu čipku, svilu, saten i til.

Brend Adidas by SportVision predstavio je muško-žensku kolekciju patika, trenerki i jakni.

Iza novog crnogorskog brenda „Threelosophy“ stoji jedna jaka i ispunjena žena: Jovana Kaloštro. Brend donosi odjeću visokog kvaliteta, koja se radi od najfinijih materijala i u ograničenim količinama, a svaki od ovih modela zahtijeva od žene da zna da ga iznese. Zato slogan brenda i jeste: „Know what to buy, know how to wear it“. Namijenjen je ženama i djevojkama koje su sigurne u sebe, svjesne svoje snage i ljepot, zadovoljne, ispunjene i prije svega, ostvarene. Modele nijesu nosile manekenke, već, kako je rečeno, ,,uspješne i jake žene različite životne dobi kojima je ovaj brend naklonjen”, pa je tako jednu od kreacija ponijela i trudnica.

Nike by SportVision predstavio je trenerke, rance, kape i patike.

Tijana Todorović prikazala je dio kolekcije sa Kotorske smotre mode, inspirisane dobrotskom čipkom, uz dodatak novih modela. Naziv kolekcije bio je ,,Flos”. Deset odjevnih kreacija u bijeloj, crnoj, oranž i plavoj boji čine ovu kolekciju, a od materijala su preovladavali koža, svila i organca. Crteže po motivima primjenjivala je na samim modelima.

Boris Ćalić u svom predstavljanju spojio je dvije kolekcije: jednu koju je radio za ovogodišnju Kotorsku smotru mode, a koja je bila inspirisana dobrotskom čipkom i drugu, takozvanu lifestyle resort. Manekeni su izlazili uz pjesmu ,,It’s a man’s world”. U prvoj kolekciji su bili modeli u bijeloj boji, izrađeni od svile i pamuka, a u drugoj haljine u žutoj, bordo i oranž boji. Bile su to kreacije jednostavnih, čistih linija. U 12 kreacija našle su se i dvije muške: karo odijelo i džemper i pantalone.

Večeras će na istom mjestu kreacije prikazati Lazar Ilić, diplomirani studenti fakulteta za dizajn Univerziteta Donja Gorica, Dejana Lukić i Premium Stars.

Fotografija: „Photography by Jovana & Đorđe“

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ