LIFESTYLE     18.03.2017.

Proverite svoju budućnost ODMAH uz Google aplikaciju

Google, najpoznatiji pretraživač na svetu, pokrenuo je Google Fortunetelling, odnosno Google proricanje sudbine. Ukoliko kliknete OVDE doći ćete do stranice koja je veoma slična standardnom Google pretraživaču, ali umesto opcije “pretraži“ ponudiće vam opciju “predvidi moju budućnost“. Iz kompanije Google navode da je ovaj eksperiment utemeljen na našim prethodnim pretragama u pokušaju da se napravi dobro proricanje budućnosti.

Međutim, kada dođete na već pomenutu stranicu i pokušate da postavite pitanje o svojoj budućnosti, pojaviće vam se 5 istih pitanja:

Gde mogu pronaći sigurnost?

Da li ću ponovno živeti sa svojom porodicom?

Hoće li ljudi ikada prestati da ratuju?

Postoji li mesto gde će me prihvatiti?

Postoji li mesto gde svojoj deci mogu pružiti sigurnu budućnost?

Nakon ovoga, Google će vas automatski preusmeriti na stranicu sa sledećim odgovorom: “Naravno da ne možemo predvideti vašu budućnost! Ali 60 miliona izbeglica se svakodnevno pita da li oni uopšte imaju bilo kakvu budućnost. Zbog toga smo iskoristili lažnu Google stranicu da privučemo vašu pažnju, jer ste očigledno zainteresovani za sopstvenu budućnost. Molimo vas da na trenutak razmislite o njihovoj. Ovim projektom želimo da podignemo svest. Potrebna su nam strukturna rešenja na političkom nivou za ovaj rastući evropski problem. Molimo vas da donirate svoje vreme, novac ili ljubav i proširite vest o ovome. Predlažemo da preverite lokalne inicijative ili donirate nekoj od humanitarnih organizacija.“

Na ovoj stranici, Google vam takođe nudi fotografije i video snimke izbeglica koji najbolje pokazuju u kakvim uslovima žive, od čega beže i sa kojim se strahovima suočavaju  potrazi za sigurnom budućnošću.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ