LEPOTA&ZDRAVLJE     09.10.2016.

Prirodna kozmetika koja OPČINJAVA

Kozmetika na bazi prirodnih sastojaka i uz sistem proizvodnje koji u potpunosti poštuje principe održivog razvoja postaje imperativ u 21. veku. Ono što nanosimo na kožu lica, tela, ruku i stopala brzo ulazi u krvotok i utiče na funkcionisanje celokupnog organizma. Iz tog razloga važno je istaći da potrošači treba da vode računa o sastavu kozmetičkih proizvoda – zdravlje nema cenu.

Proizvodi domaćeg brenda OPČINJAVA proizvode se ručno u poljoprivrednom gazdinstvu u jednom od najzdravjih krajeva Srbije. Trgovište sa okolinom, i uopšte, kraj u slivu Pčinje, je među najsiromašnijim u Srbiji. Ali je mnogo bogatiji onim što nedostaje drugim krajevima. To je najzdraviji deo zemlje gde je sve čisto: i vazduh, i voda i tlo. Čovek 21. veka, opterećen sve užurbanijim i haotičnijim životom, kad dođe u ovaj deo Srbije, jednostavno biva opčinjen svim onim zdravim što mu nedostaje i što je zaboravio. Robna marka OPČINJAVA prenosi svima deo tog izvornog zdravlja. Svi proizvodi su ispitani u Institutu „Batut“.

 

Hidrolat lavande je među omiljenim hidrolatima zbog svog mirisa i smirujućeg i regenerativnog delovanja na osetljivoj koži. Smiruje kožu nakon sunčanja, opekotina, ugriza insekata i svrbeža. Preporučuje se u obliku spreja pre nanošenja sredstva za sunčanje jer vlaži kožu i sprečava oštećenje visokom temperaturom kod sunčanja. Omiljen je hidrolat kod nege male dece već nakon rođenja, jer smiruje kožu dece, pa se preporučuje u kupkama, kao tonik nakon kupanja itd. Hidrolat lavande idealan je za negu gotovo svih tipova kože, zbog uravnotežene pH vrednosti (5.6-5.9). Deluje regenerativno, pročišćavajuće, rashlađujuće; pomaže kod uboda insekata; idealan je kao sprej za osvežavanje lica tokom letnjih vrućina, pomaže kod opekotina nakon sunčanja, pogotovo u kombinaciji s hidrolatom paprene metvice.
Izvrstan je za negu osetljive kože, kao i kod akni i drugih upalnih stanja kože.
Nakon depilacije ga možemo kombinovati s hidrolatom lovora, u svrhu sprečavanja infekcija i crvenila kože.

sapun

Prirodni sapun od bele gline je idealan proizvod za održavanje lične higijene. Gline, a posebno bela (uma) najfinija od svih glina imaju brojna u civillizaciji već zaboravljena, korisna svojstva za organizam. U našim krajevima tradicionalno je poznata kao naročito korisno higijensko sredstvo za kožu i kosu. Uma je osnovni sastojak ručno pravljenog sapuna, pri čemu proizvod sadrži i med, hidrolat i cvet lavande.

sapun1

O primeni ulja lavande za negu kože čitali ste ovde, a nas je potpuno osvojilo ulje lavande „Opčinjava“.

FOTO: Opčinjava 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ