MODA     29.08.2016.

Pripreme za jesen – maslinasto zeleni kaputi

Modne revije su uvek odličan način da par meseci unapred naslutimo šta bi moglo da bude aktuelno kada ta sezona konačno i nastupi. Međutim, pravi izvor inspiracije se nalazi na ulicama oko revija. Slobodno možemo reći da su ulice savršeno mesto da pronađete svoje ikone stila koje uspevaju da izvuku najbolje iz bukvalno svakog komada odeće. Ipak, neke komade (ili boje) možemo posmatrati i van sezone, aktuelnosti i trenda, kao idealan trik iz rukava uvek kada ostanemo bez svojih malih stilskih aduta.

Kada dođemo do maslinasto zelene boje gotovo da ne možemo da odlučimo da li je volimo ili ne. Čini se da se ova nijansa zelene stalno provlači kroz modu i da uvek provocira posmatrača koji nije u potpunosti siguran kako da je prihvati. Sasvim je sigurno da tradicionalno ova boja asocira najpre na uniforme i dizajneri je često koriste upravo kada im taj military look bude prva stavka na inspirativnoj tabli za kolekciju. Međutim, kada je gledamo nezavisno od toga shvatamo da sa maslinasto zelenom istovremeno unosimo boju u odevnu kombinaciju, ali i zadržavamo jedan nivo neutralnosti. Upravo zbog toga je ova boja pogodna i za one koji bi da svoj stil drže u granicama minimalizma.

Istom logikom se, donekle, vode i street style zvezde. Dugi, predimenzionirani kaputi idealni su za devojke koje i tokom hladnijih dana i večeri vole da nose haljine ili gola ramena. Sa takvim komadom izgledaćete moderno ali nećete izgubiti ni onu praktičnu stranu koju odeća (još uvek) ima. Sa naglašenim strukom (kroz kroj ili vezivanje) zadržaćete ženstveni momenat koji ipak ovde i nije najpresudniji. Sa ovim kaputima ćete sa sobom nositi opuštenu atmosferu i takoreći biti sopstvena ikona stila.

Kupovina kaputa često može biti polje na kome se dvoumimo i vagamo jer se vodimo logikom da su kaputi komad odeće koji se plaćaju više, da bismo ih nosili duže. Zbog toga uklopivost maslinasto zelene u vaš stil možete testirati takozvanim trench kaputima koji su idealni za prve jesenje dane. S druge strane ukoliko ste upravo shvatili da u garderoberu imate previše crne onda je ova zelena način da unesete malo ’živosti’ u vašu sigurnu zonu.

Na kraju sa novim idealnim kaputom bez problema iskopirajte sve popularniji celebrity potez otkrivanja jednog ramena kojim lažirate užurbanost i unosite čudnu dozu spontanosti u svoj ulični stav i stil. Sa uličnim zvezdama sve je u spontanosti, a ove jeseni vaša spontana kupovina može podrazumevati upravo maslinasto zeleni kaput.

Da li volite maslinasto zelenu boju i da li ste spremni da ove jeseni uložite u kaput upravo u ovoj boji?

1452788238-hbz-cheap-hailey-baldwin 3845642838e6b10dcc183de41f8a8e00 2015102314141625101077364_sbig green_16 img_6429-1 london-str-f14-059 main.original-7

Milan Men's Fashionweek 2016

Milan Men’s Fashionweek 2016

otpuzt

MILAN, ITALY - JANUARY 12: Blogger Eleonora Carisi during Milan Fashion week Menswear Autumn/Winter 2013 on January 12, 2013 in Milan, Italy.  (Photo by Elena Braghieri/Getty Images)

MILAN, ITALY – JANUARY 12: Blogger Eleonora Carisi during Milan Fashion week Menswear Autumn/Winter 2013 on January 12, 2013 in Milan, Italy. (Photo by Elena Braghieri/Getty Images)

tumblr_nfvjo3dmYD1rs4ba9o1_1280

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ