LIFESTYLE     22.09.2016.

Pretvorite kuhinju u mesto za uživanje

Kuhinja predstavlja mesto gde se tokom cele godine pripremaju ukusni obroci, ispoljava kulinarska kreativnost i uživa u različitim prijatnim mirisima. To je prostor gde spremamo hranu, ali takođe i mesto gde se okupljamo, grlimo, volimo, delimo i, pre svega, uživamo.   Bila ona mala i prostrana, kuhinja zauzima specijalno mesto u svakom domu i njenom uređenju bi trebalo posvetiti posebnu pažnju. Uredite kuhinju tako da vas ispunjava pozitivnom energijom i kreativnošću, čineći da u njoj želite da provodite više vremena. Mi vam dajemo nekoliko saveta kako da to postignete:

  • Ne plašite se da eksperimentišete sa zidovima. Zidovi kuhinje ne moraju biti potpuno beli – pokušajte sa nekom drugačijom bojom, kao što je zelena, žuta ili plava. Nakon što ste odabrali adekvatnu boju, prepustite se odabiru zanimljivih ukrasa koji će osvežiti prostor, motivisati vas ili oraspoložiti svaki put kada ih pogledate. Uvek možete uramiti neke svoje fotografije, ali i zanimljive crteže ili inspirativne poruke vezane za hranu ili piće. Takođe, možete se igrati  tablama za pisanje kredom ili premazati deo zida specijalnom crnom bojom koja će vam omogućiti da dobijete personalizovanu tablu za pisanje recepata, planova za spremanje hrane ili nekih internih, šaljivih poruka.

1-zidovi

  • Izložite svoje kulinarske knjige i časopise na polici ili visećem stalku za magazine – vaša kuhinja će izgledati lepše, imaćete recepte na dohvat ruke a fotografije sa korica i naslovnica će u vama probuditi želju da spremite neko novo, ukusno jelo.

2-knjige

  • Pronađite novo mesto za vaše začine – umesto da stoje sakriveni u kuhinjskom ormariću, i oni mogu postati interesantan dekorativni element u vašoj kuhinji. Pronađite zanimljive staklene teglice koje ćete postaviti na posebnoj polici, ili postavite metalnu tablu na koju ćete kačiti dekorativne posude za začine sa magnetom na dnu. Obeležite ih tako što ćete na svaku nalepiti odštampane ukrasne nalepnice koje besplatno možete naći na internetu, ili jednostavno nazive začina napišite sami, flomastorom ili kredom.

3-zacini

  • Iskoristite i sveže začinsko bilje kao dekoraciju. Sa jedne strane, biljke izložene u kuhinji mogu izgledati veoma lepo, otvarajući prostor za ispoljavanje različitih kreativnih ideja, a sa druge, praktične, strane, uvek ćete imati pri ruci začin koji vam treba prilikom kuvanja.

4-zacinsko-bilje

  • Izložite svoje omiljeno posuđe i pribor na otvorenim policama. Sada u prodavnicama možete naći posuđe i različite kuhinjske aparate, kao što su mikseri, blenderi i aparati za kafu, u različitim bojama, od jarkih do pastelnih, tako da se i oni uspešno mogu iskoristiti kao element dekora.

5-police

  • Ne zaboravite na frižider i dajte mu svoj lični pečat tako što ćete ga ukrasiti omiljenim magnetima, fotografijama ili možda razglednicama i crtežima vaše dece. Na taj način će vaš frižider pored svoje osnovne funkcije dobiti i novu, emotivniju – podsećaće vas na drage osobe i zanimljive trenutke iz svakodnevnog života, sa različitih proslava ili putovanja.

6-frizider

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ