MODA     27.11.2017.

Predstavljamo Vam kampanju nove kolekcije Stefana Ristić i fotografa Hamze Kulenovića

Stefan Ristić , dizajner koji je nedavno predstavio svoju kolekciju u okviru prestižnog takmičenja za mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator-u u Hrvatskoj predstavlja Vam vizuale nove kolekcije nastale u saradnji sa modnim fotografom Hamzom Kulenovićem.
Kolekcija za jesen-zimu  inspirisana je performansom Marine Abramović pod nazivom „Balkan Erotic Epic“ koji je nastao 2004 godine kao rezultat istraživanja balkanske folk kulture i može se opisati kao erotsko poigravanje sa drevnim balkanskim običajima.

“Želeo sam da razradim kolekciju na ovu temu pa sam zato  na osnovu kostima (balkanskih nošnji) korišćenih u performansu stvorio bazu (formi i dužina) i upotpunio ih elementima preuzetim iz kostima iz 17.veka (bishop rukav , rol kragna , široke pojaseve na šniranje koji ističu struk)”.

Iako sama inspiracija vraća u neke ranije periode ,prilagodjena je svetskim modnim trendovima pa se pored tradicionalnih komada i tradicionalnog načina izrade javljaju savremeni komadi kao što su pantalone, blejzeri i jakne.
Kolekcija je premijerno prikazana u okviru 17. Portanova Fashion Incubatora , najprestižnijeg regionalnog takmičenja za mlade modne dizajnere zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Bosne I Hercegovine I Srbije.
Modna kampanja snimana je u  Bihaću, Bosni i Hercegovini sa modelom Anđelom Raičević iz Sigma Model Managementa.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ