MODA     23.12.2016.

Praznični modni predlog : Mala crna haljina

Za modni dizajn i kreaciju ove haljine zaslužna je neprikosnovena Gabriela Coco Chanel, koja je lansirala ovaj model davne 1926.  godine. Prva mala crna haljina je bila bez rukava, dužine malo iznad kolena. Opšta emancipacija žena tog perioda podrazumevala je nošenje kratkih haljina, kratke kose i kratkih rukava. Coco Chanel je bila nosilac tog modnog  pokreta, kreirajući haljine od materijala neutralnih boja, prvenstveno od udobnog žerseja.

Modni kreatori, stilisti a i mnoge žene,  smatraju da je mala crna hajina esencijalni deo ženske garderobe. Funkcija male crne haljine je bila a i danas je, da se jednostavnim sredstvima postigne prefinjen i elegantan izgled, koji je uz razne dodatke i kombinovanje aksesoara pogodan za svaku priliku. Jednostavnost male crne haljine svojim šarmom osvaja  žene širom sveta  od kada postoji. Upravo zato što je jedan klasika modnog sveta, mala crna haljina je i naš praznični modni predlog sa kojim nećete pogrešiti.

Sa pravim odabirom aksesoara, vaša mala crna haljina se može lako pretvoriti u elegantnu večernju haljinu. Osim što je potrebno da pronađete model koji vam pristaje, uz jednostavnost i crnu boju ove haljine u prvom planu će biti vaša ličnost i šarm, sa kojima ćete ne sumnjamo, zablistati u novogodišnjoj  noći. Vodeći se principom less is more,nošenje male crne haljine u ovim prilikama podjednako je dobar potez i za one koje  ne vole da izlaze iz zone svog modnog komfora kao i za one koje su nešto hrabrije kada je reč o odevanju.

Dodajte svom malom crnom outfitu cipele i tašnu u boji, šljokice, upečatljiv  ili jednostavan nakit… Izbor je vaš a i neograničen je. U nastavku pogledajte nekoliko naših predloga modela ove haljine.  Jedno je sigurno – sa malom crnom haljinom nikada nećete pogrešiti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ